lauantai 15.8.2020 | 07:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen kaupungille tulee kymmeniä uusia työpaikkoja hakuun – Töitä on luvassa esimerkiksi lähihoitajille, lääkärille, psykiatrille ja eläinlääkärille

Hanna Parhaniemi
Ti 14.1.2020 klo 13:46

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Vuoden 2020 talousarvio tuo uusi työpaikkoja Kalajoen kaupungille. Kaupunginhallitus on myöntänyt täyttöluvat 35 vakituiseen virkaan tai toimeen ja kahteen määräaikaiseen toimeen. Lisäksi joitain toimia muutetaan esimerkiksi määräaikaisesta vakinaiseksi ja osassa tapauksista määräaikaisena kokeiluna ollut toiminta vakinaistetaan.

– Tämähän on tosi ilahduttava tilanne. Onkohan koskaan tullut näin isoa määrää uusia virkoja ja toimia, henkilöstöjohtaja Mari Saari-Somero sanoo.

Hän kertoo, että yleensä talousarvio synnyttää reippaasti alle kymmenen uutta työpaikkaa kaupungille.

– Rekryhaasteita voi tulla. Meille on tulossa esimerkiksi iso määrä lähihoitajan paikkoja. On tärkeää onnistua rekrytoinnissa. Toivotaan, että paikat houkuttelisivat meille uusia asukkaita muualta, Saari-Somero toteaa.

Kalajoki Akatemiaan palkataan liikunnanohjaaja, kotiin annettaviin palveluihin ja veteraanipalveluihin yhteensä neljä lähihoitajaa, sekä osa-aikainen sairaanhoitaja ja Mäntyrinteelle kolme lähihoitajaa. Himangalla sijaitsevaan Maininkiin sekä sen vakinaistettavaan satelliittiyksikköön Kaarnakotiin tulee yhteensä kymmenen lähihoitajan paikka, joista osa on jo määräaikaisesti täytettynä ja vakinaistetaan. Merijärven Salmenrantaan tulee yksi sairaanhoitaja ja osa-aikainen lähihoitaja. Puistolaan tulee yksi uusi lähihoitajan toimi. Terveyspalveluihin tulee vastaanoton puolelle yksi terveyskeskuslääkärin virka ja sairaanhoitajan paikka, kuntoutukseen toimintaterapeutti ja osa-aikainen fysioterapeutti, Osviittaan psykiatrin virka ja psykiatrinen sairaanhoitaja. Lisäksi sijaisten saatavuuden parantamisen takia palkataan yksi sairaanhoitaja ja kuusi lähihoitajaa omaan resurssihenkilöstöön. Eläinlääkintähuoltoon tulee yksi määräaikainen eläinlääkärin virka lisää Kalajoelle ja yksi määräaikainen eläintenhoitajan paikka Raahen toimipisteeseen. Maankäyttöpalveluihin on jo palkattu oppisopimuksella yksi mittamies ja kehittämispalveluihin lisätään määräaikainen resurssi tonttien myyntiin ja markkinointiin. Teknisissä palveluissa varaudutaan tuleviin henkilöstömuutoksiin perustamalla uudet kunnossapitotyönjohtajan ja infratyönjohtajan virat. Lisäksi määräaikainen ympäristötarkastajan virka muutetaan vakinaiseksi. Hallintopalveluissa varaudutaan tulevaan eläköitymiseen määräaikaisella lisäresurssilla.

Saari-Somero kertoo, että paikat laitetaan hakuun mahdollisimman pian, mahdollisesti jaksotetusti.

– Kuntarekryssä ilmoitetaan kaikista paikoista. Sitä kannattaa nyt seurata, hän vinkkaa.

#