torstai 24.6.2021 | 17:18
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan kaupunginhallitus ei enää vastustanutkaan Ylivieskan ja Haapaveden tuulivoimaloita

Risto Puolimatka
Ti 14.1.2020 klo 12:45

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Nivalan kaupunginhallitus näyttää muuttaneen suhtautumistaan naapurikuntien tuulivoimaloihin. Tällä kertaa kaupunginhallitus ei enää vastustanut Ylivieskaan ja Haapavedelle suunniteltuja tuulivoimaloita. Tosin Ylivieskan voimaloista kanta syntyi vasta äänestyksen jälkeen.

Nivalan kaupunginhallituksen lausuntoa olivat pyytäneet sekä Ylivieska Tuomiperälle kaavaillusta kahdeksan voimalan tuulipuistosta että Haapavesi Nivalan ja Ylivieskan rajan tuntumaan Puutionsaareen suunnitteilla olevasta 43 voimalan kokonaisuudesta.

Kummankin päätöksen valmistellut maanmittausteknikko ja esittelijä eli kaupunginjohtaja Päivi Karikumpu esittivät, että Nivalalla ei ole huomauttamista naapurien hankkeista. Ylivieskan osalta esittelijän kannan mukainen päätös syntyi äänin 6-2. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Leena Vähäsöyrinki (kesk.) ja jäsen Pekka Pääkkö (ps) olivat vastustavalla kannalla.

Haapaveden hankkeesta ei äänestetty. Nivalan kaupunginhallitus tosin esittää Haapaveden kaupungille, että Sarjankylän–Erkkilän kehitysosuuskunta otetaan mukaan osallisten luetteloon.

Viime aikoina tekemissään aiemmissa päätöksissä Nivalan kaupunginhallitus on äänestyksen jälkeen päätynyt naapurikuntien tuulivoimaloita vastustavalle kannalle.

#