Paikallisuutiset

Ylivieskalainen kansanedustaja Juha Pylväs kiistää suhmuroineensa Rinteen erottamiseksi: "Iltalehden uutisessa paljon fiktiota ja himpun verran faktaa"

Juha Pylväs keskusteli kenttäväen tunnoista Keskustan sisäisessä WhatsApp-ryhmässä Rinteen ja halllituksen tilanteesta.
Juha Pylväs keskusteli kenttäväen tunnoista Keskustan sisäisessä WhatsApp-ryhmässä Rinteen ja halllituksen tilanteesta. Kuva: Anne Mattila

Iltalehti nostaa uutisessaan ylivieskalaisen keskustan kansanedustajanJuha Pylvään yhdeksi päätekijäksi operaatiossa, joka johti lopulta pääministeri Antti Rinteen eroon ja samalla koko hallituksen eronpyyntöön. Iltalehti nojaa uutisessaan haltuunsa saamaan keskustavaikuttajien salaiseen viestinvaihtoon.

– Uutisessa on aika paljon fiktiota ja himpun verran faktaa. Viestit on poimittu luottamuksellisesta WhatsApp-ryhmästä, jossa käydään jatkuvasti keskustelua ajankohtaisista asioista. Viestejä on käytetty tarkoitushakuisesti, Pylväs sanoo.

Hän ihmettelee, miten luottamukselliset viestit ovat päätyneet Iltalehden toimitukselle.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Mahdollisesti voi olla kyse rikoksesta, mutta sitä on hankala selvittää. Näihin ryhmiin voidaan murtautua, tai sitten jostakin on viestit vuodettu.

Pylvään mukaan kaikki keskusteluun osallistuneet kertoivat viesteissään "kentän tuntoja" toisilleen hallituskriisistä. Siihen hänen mukaansa viittaa myös Iltalehden julkaisema sitaatti Pylvään viestistä: "Pääministeri vaihtoon tai kinttaat tiskiin. Tämä on minulle tulleiden viestien tiivistys."

Iltalehden mukaan Rinteen erottamiseksi operaation käynnistivät "Yrittäjähenkiset ja uskonnollisiin herätysliikkeisiin sidoksissa olevat keskustalaiset miehet".

– En tunnista tuollaisia taustaryhmiä lainkaan. En tunnista mitään muutakaan pientä ryhmää, joka olisi jotenkin erityisesti operoinut pääministeriä vastaan. Päätös oli koko eduskuntaryhmän yhteinen, eikä kukaan vedättänyt mihinkään suuntaa, Pylväs vakuuttaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Uutisessa myös Juha Sipilän ja Markus Lohen asemaa näissä tapahtumissa vääristellään. Viestittelymme oli aivan normaalia keskustelua sitä, onko ryhmän syytä kokoontua tilanteiden muuttuessa. Ryhmä kutsutaan koolle paljon pienemmissäkin asioissa.

Pylvään mukaan viestit keskustan kenttäväeltä olivat hyvin selvät ja niitä tuli paljon.

– Kaikki palaute oli sellaista, että luottamus pääministeriin on mennyt. Harvoin olen saanut yhtä paljon ja yhtä suoria viestejä kentältä. Kenttä todellakin oli liikkeellä ja rummutus oli valtava.

Viestit liittyivät Pylvään mukaan Posti-gateksi ristittyyn hallituskriisiin sekä pääministerin johtamisen puutteisiin.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Tarinan vaihtuminen oli se, mitä ei kestä tehdä. Siihen luottamus mureni.

Jatkosta Pylväs toteaa, että pallo on nyt demareilla, eikä hänellä ole pääministerisuosikkia. Sen sijaan hallitusneuvottelujen vetäjästä hänellä on selkeä mielipide.

– Voi olla vaikeaa löytää luottamusta Antti Rinteeseen, kun se kerran on menetetty.

Itsekin vahvasti pääministeriksi ehdolla oleva sosialidemokraattien varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin ehdotti, että Rinne voisi toimia hallitustunnustelijana.

Juha Pylvään mukaan keskustassa ei ole keskusteltu mahdollisesta ministerien vaihtamisesta uutta hallitusta muodostettaessa.

Lue tästä Iltalehden juttu

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä