maanantai 13.7.2020 | 10:06
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulaistelainen Arto Hintsala osti 16 kunnan alueella toimivan Pohjolan Tehosiivous Oy:n – Alkuvaiheessa vain omistaja vaihtuu, työntekijät ja toiminnot säilyvät entisinä

Anne Mattila
Ma 2.12.2019 klo 10:40

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulaistelaisen Arto Hintsalan 100-prosenttisesti omistama A. Hintsala Oy on ostanut Pohjolan Tehosiivous Oy koko osakekannan Pirjo ja Jorma Kortesojalta. Kauppa tehtiin viime viikolla.

Pohjolan Tehosiivous Oy on siivouspalveluja tarjoava palvelualan toimija Pohjois-Pohjanmaalla. Oulaisissa pääpaikkaansa pitävä yritys on toiminut vuodesta 1994 alkaen. Työntekijöitä on toistakymmentä. Yrityksen toimintasäde on noin 70 kilometriä Oulaisista jokaiseen ilmansuuntaan. Siivouspalveluja tuotetaan tällä hetkellä 16 kunnan alueella.

Pohjolan Tehosiivouksen toiminta jatkuu entiseen malliin, vain toimitusjohtaja vaihtuu, kun uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Arto Hintsala. Hän vastaa jatkossa koko Pohjolan Tehosiivous Oy:n toiminnasta.

Yrityskaupalla ei ole välittömiä vaikutuksia kummankaan yhtiön henkilöstöön ja toimintoihin. Pirjo ja Jorma Kortesoja jatkavat yhtiön palveluksessa toistaiseksi konsultoimalla uutta yrittäjää. Yhtiöiden toimipisteet ja asiakaspalvelun yhteyshenkilöt säilyvät nykyisellään.

– Oli hienoa löytää yhtiöllemme kasvuhaluinen ostaja, joka vie Pohjolan Tehosiivousta eteenpäin, pystyy huolehtimaan yhtiöön kertyneen osaamisen käytöstä ja toiminnan kehittämisestä Oulaisissa ja lähikunnissa. Meillä on paljon vaativia asiakaskohteita, joille Arto Hintsala pystyy kaupan myötä tarjoamaan entistä laajemman palvelun, Kortesojat toteavat.

Arto Hintsalalla on pitkä ura kaupan alalta. Viimeiset puolikymmentä vuotta hän on toiminut Oulaisten R-kioskilla kauppiaana.

– R-kioskin toiminta jatkuu normaalisti. Kaupan myötä palvelutarjonta vain lisääntyy, koska R-kioskilta voi nyt käydä, kauppiaan ollessa töissä, tilaamassa vaikka kotisiivoukset tai noutamassa lahjakortin siivous palvelusta, hän visioi.

Arto Hintsala kertoo, että kioskiyrittäjänä aloittaessaan hän mietti, mitä oikeasti aikoo tehdä "isona".

– Silloin ei ollut vielä rohkeutta tällaisiin ratkaisuihin, mutta nyt kun asia nousi jälleen puheeksi, tilanne oli toinen, Arto Hintsala kertoo.

Ketjuyrittäjä Hintsala sanoo oppineensa perusasiat yrittämisestä, mutta itse ala ja ilman ketjua toimiminen ovat hänelle uutta.

#