torstai 24.6.2021 | 18:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Joulupolku Puuhkalan kotiseutumuseossa oli jälleen elämys: Järjestäjät haluavat säilyttää tapahtuman maksuttomana

Joulun odotus alkaa Puuhkalan Joulupolulta. Satumaa kotiseutumuseolla on elämys kaiken ikäisille.

Tuovi Pulkkanen
Ma 2.12.2019 klo 07:41 | päivitetty ma 09:30

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Perinteinen Joulupolku kutsui lapsia, lapsen- joulumielisiä ensimmäisen adventin iltahämärässä Puuhkalan kotiseutumuseolle Ylivieskassa. Soihtujen viitoittama polku johdatti lumisen metsän läpi museoalueelle, jossa polku kierteli rakennusten välissä ja ohjasi kurkistelemaan ovista ja ikkunoista jouluisia puuhia, oli kuin sadusta.

Oululainen Malviina Juusola totesi, että kaikkein kivointa Joulupolulla oli se, että kaikki olivat pukeutuneet niin hienosti.

– Täällä näyttää ihan joulumaalta ja tulee tunne, että saa katsoa ihan oikeaa satumaan näytelmää.

Malviina oli viettämässä viikonloppua Ylivieskan mummolassa kokkolalaisten serkkujensa Ronja ja Aino Rauhalan kanssa. Serkukset vierailivat Joulupolulla ensimmäistä kertaa ja mummo Ritva Rauhala oli tyytyväinen, että paikalle tultiin yhteisellä päätöksellä.

– Me kaikki odotimme kovasti tätä tapahtumaa ja tulemme varmasti käymään toisenkin kerran. Pidän siitä, että täällä ei ole mitään kaupallista, vaan joulu näyttäytyy täällä aidosti tonttuleikkien ja seimen muodossa.

Myös Väinö ja Taisto Naumanen tulivat joulupolulle mumminsa Sari Haverisen kanssa. Kivan mummolaviikonlopun päätteeksi käynti joulupolulla aloitti ehkä uuden perinteen. Lapset saivat jättää joululahjatoiveita Tiina-tontulle ja Väinö toivoi otsalamppua, koska se on kätevä hämärässä leikkiessä. Myös pikkuveli Taisto toivoi lamppua ja Tiina-tonttu kirjasi toiveet muistiin.

Ulla-Maija Miettilä Ylivieskan kaupungin varhaiskasvatuksesta, joka on yksi tapahtuman järjestäjistä kertoo, että joulupolun suosio on kasvanut koko ajan.

– Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2001 ja se järjestetään joka toinen vuosi. Nyt on 10. kerta. Ensimmäisinä vuosina kävijöitä oli 1500-2000, mutta edellisellä kerralla osallistujia oli jo reilut 4000. Uskomme, että tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa ja sen suosio säilyy.

Miettilä pohtii, että tapahtuman suosio johtuu siitä, että sinne on helppo tulla ja se tarjoaa mukavan joulun ajan aloituksen koko perheelle.

– Meille järjestäjille se on iso voimanponnistus, mutta meitä on iso joukko ja olemme aina erittäin tyytyväisiä tämän illan jälkeen, eli tämä antaa paljon myös meille. Tapahtumaympäristönä Puuhkala on upea ja nyt luonto vielä tarjosi meille lunta ja pikkupakkasen, ja saimme näkymän hyvin jouluiseksi. Samalla, kun lapset saavat ihmetellä joulun salaperäisyyttä, koko perhe saa nauttia ulkoilusta.

Maksuttomana tapahtuma on kaikkien koettavissa ja Miettilä sanoo, että se on monelle ihmettelyn aihe.

– Olemme halunneet ja pystyneet pitämään kaiken mehutarjoilua myöten ilmaisena. Haluamme, että Joulupolku on kokemus ja toivomme, että näin mahdollisimman moni pääsee nauttimaan joulun tunnelmasta ilman mitään velvoitetta, Miettilä toteaa tapahtuman järjestäjien puolesta.

Joulupolku-tapahtumaa järjestävät yhteistyössä Ylivieskan kaupunki, Ylivieskan kaupungin Tekninen palvelukeskus ja Varhaiskasvatus, Kulttuurikeskus Akustiikka, MLL Ylivieska ja Ylivieskan seurakunta.

Juttuun on korjattu Väinö ja Taisto Naumasen nimi 2.12. klo 9.05.

#