Paikallisuutiset

Edessä vuokrien tai vuokravakuuksien nousu? – Ylivieskan Vuokra-asuntoyhtiö voi tiukentaa muuttosiivousten kriteerejä tai palkata ulkopuolisen arvioijan

Ylivieskan Vuokra-asuntoyhtiö Oy:n puheenjohtaja Marku Jaatisen mukaan yhtiön toimitusjohtajan Ari Kärkisen työskentelyyn on oltu tyytyväisiä.
Ylivieskan Vuokra-asuntoyhtiö Oy:n puheenjohtaja Marku Jaatisen mukaan yhtiön toimitusjohtajan Ari Kärkisen työskentelyyn on oltu tyytyväisiä. Kuva: Jukka Lehojärvi

Ylivieskan Vuokra-asuntoyhtiöön kohdistunut kritiikki ja siitä noussut keskustelu saattaa vielä aiheuttaa vuokra-asuntoyhtiön vuokravakuussummien tai vuokrien noston.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajaMarkus Jaatisen mukaan yhtiöllä on kaksi vaihtoehtoa, joista toinen on tiukentaa muuttosiivousten kriteerejä, jolloin asukas joutuisi tekemään tarkemman lähtösiivouksen. Toisen vaihtoehdon mukaan yhtiöön hankittaisiin ulkopuolista apua asuntojen siivousta koskevaan lopputarkastamiseen ennen vuokravakuuden palautusta.

– Jos tarkastuksia tekee ulkopuolinen, niin se maksaisi varmaan 80-100 euroa kerta. Sen verran jouduttaisiin korottamaan joko vuokria tai vuokravakuussummia, Jaatinen arvelee.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tällä hetkellä yhtiöllä on kiinteähintaiset vuokravakuudet: yksiössä 400, kaksioissa 500 ja kolmioissa 600 euroa.

– Ulkopuolisen palkkaamisella toiminta olisi kaikille tasapuolista ja neutraalia. Mutta siitäkin varmaan joku keksii salaliittoteorian, Jaatinen naurahtaa.

Salaliittoteorialla Jaatinen viittaa Ylivieska-foorumilla Facebookissa heiteltyihin arvailuihin. Keskustelussa arveltiin, että nykyisellä mallilla kaupungin vuokra-asuntoyhtiö teetättää paikallisilla siivousyrityksillä töitä tahallisesti ja sen vuoksi, että toimitusjohtaja Ari Kärkisellä olisi yhteyksiä yrityksiin.

– Sellaisia kytköksiä ole. Ei ole myöskään hallituksen jäsenillä. Jos jollain olisi kytköksiä siivousfirmoihin, kiinteistö- tai huoltoalan yrityksiin, niin henkilöhän olisi jäävi eikä voisi toimia hallituksen jäsenenä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Jaatiselle Ylivieskan Vuokra-asuntoyhtiötä koskeva keskustelu tuli yllätyksenä. Seitsemän vuotta jäsenenä ja niistä kolme hallituksessa puheenjohtajana toiminut Markus Jaatinen kertoo, ettei palautetta hänen korviinsa ole juurikaan tullut.

– Kritiikkiä olen kuullut hyvin vähän. Kun asuntoja on yli 600 ja käyttöaste on yli 80 prosenttia, niin voi arvata, etteivät kaikki ole tyytyväisiä ja porukkaan mahtuu monenlaista. Ongelmat ja palaute on useimmiten koskenut naapureiden mekastamista, parveketupakointia ja siisteysasioita.

Hallituksen puheenjohtaja myös huomauttaa, ettei hänen tietoonsa tule läheskään kaikki palaute vaan useimmiten ne menevät toimitusjohtajalle. Siisteyskäsitys on kuitenkin ongelmallisimpia asioita vuokra-asuntoyhtiössä.

– Sehän se on, kun toinen katsoo pesutilat tarkkaan, toinen keittiötä, kolmas seiniä ja neljäs lattioita. Se, mikä kenenkin mielestä on siistiä, on henkilöstä kiinni.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Facebookissa käytävään keskusteluun Jaatinen ei ole paneutunut sen enempää, koska ei koe siihen halukkuutta eikä sellaiseen ole aikaa.

– Hallituksessa on oltu Arin toimintaan hyvin tyytyväisiä ja hän nauttii täysin ainakin minun luottamustani.

Ylivieskan Vuokra-asuntoyhtiön toimintaan kohdistui tällä viikolla voimakasta kritiikkiä Facebookissa olevalla Ylivieska-foorumilla, jossa on lähes 13 000 jäsentä. Keskustelijat kokivat, että kaupungin vuokra-asuntoyhtiö pidättää vuokravakuuksia perusteetta ja siitä huolimatta, että asunnossa olisi tehty kunnollinen muuttosiivous.

Ylivieskassa puhkesi kiivas keskustelu kaupungin vuokra-asuntoyhtiön vuokravakuuksista ja siivoamisvaatimuksista: "Äärimmäisen röyhkeetä toimintaa" – Toimitusjohtaja kiistää väitteet

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä