torstai 22.8.2019 | 14:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Useat hakijat myöhästyivät keskiviikkona Oulun yliopiston valintakokeista Nelostien onnettomuuksien vuoksi – uusi mahdollisuus valintakokeeseen on vasta ensi vuonna

Arja Kangas Kalajokilaakso+
Ke 15.5.2019 klo 13:43 [päivitetty ke 15:28]

Oulun yliopistossa järjestetystä lääketieteellisten alojen valintakokeesta myöhästyi keskiviikkona 15.5. useita hakijoita valtatiellä 4 ja sen kiertotiellä sattuneiden liikenneonnettomuuksien vuoksi.

Oulussa oli mahdollista pyrkiä opiskelemaan lääketiedettä, hammaslääketiedettä ja eläinlääketiedettä kaikkiin näiden alojen hakukohteisiin, jotka sijaitsevat viidessä yliopistokaupungissa.

Valintakokeeseen oli mahdollista saapua kello 9.40 saakka, mikä oli myös valintakokeeseen saapuville annettu alkuperäinen ohje. Koe järjestettiin samanaikaisesti viidellä paikkakunnalla, joten viimeistä mahdollista saapumisaikaa ei voitu venyttää.

– Olemme erittäin pahoillamme kokeesta myöhästyneiden puolesta, sanoo lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan koordinaattori Minna Hallia Oulun yliopistosta.

Uusintakoetta ei valitettavasti ole mahdollista järjestää, vaikka yksittäinen yliopisto näin haluaisi. Seuraava mahdollisuus pyrkimiseen on ensi vuonna.

– Vertailukelpoisia ovat vain täysin samaan valintakokeeseen osallistuneet hakijat. Jos järjestettäisiin eri koe, pisteytys ei olisi vertailukelpoinen. Asetelma laittaisi kaikki n. 8600 lääketieteellisten alojen hakijaa eriarvoiseen asemaan. Lisäksi valintakoetta valmistellaan yliopistojen yhteisellä työryhmällä yli puoli vuotta, sanoo lääketieteellisten alojen valtakunnallisen valintatoimikunnan puheenjohtaja Petri Kulmala.

– Olen omastakin puolestani erittäin pahoillani tilanteeseen joutuneiden hakijoiden puolesta.

Lisätty klo 15:29: Oulun yliopisto täydensi tiedotettaan Petri Kulmalan kommenteilla.

#