tiistai 31.1.2023 | 16:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen kirkon peruskorjauksen kolmannelle vaiheelle haetaan avustusta – Kustannusarvio on liki kaksi miljoonaa euroa

Hanna Parhaniemi
Pe 14.12.2018 klo 08:44 | päivitetty pe 08:56

Kalajoen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti hakea Kalajoen kirkon peruskorjaushankkeen III-vaiheelle vuodelle 2020 mahdollisimman suurta prosenttia kirkkohallituksen rakennusavustusta. Korjausten kolmosvaiheen kustannusarvio on 1 955 000 euroa ja se sisältää katto- ja pintavesien hallittuun ohjaukseen liittyvät maanrakennustyöt, kirkon tonttivesijohdon ja -viemärin uusimisen, pääeteisen, sivulehterien porrashuoneiden sekä eteläisen tuulikaappieteisen kosteus- ja muiden vaurioiden korjaukset, kirkon kiertoilmalämmitysjärjestelmän korjaus- ja muutostyöt, lämmityksen toteutukset kirkon korjattaviin huonetiloihin, sisätilojen tila- ja kalustejärjestelyihin liittyviä töitä sekä pääeteisen wc-tiloihin liittyviä toimenpiteitä. Lisäksi kirkon erillisen tapulirakennuksen vesikatto uusitaan, julkisivujen täydentävät rakennusosat peruskunnostetaan ja tapuliin sijoitettujen vainajien säilytyskylmiöiden määrää lisätään.

I ja II –vaiheisiin Kalajoen seurakunnalle myönnettiin avustusta 807 900 euroa. Kalajoen kirkon korjausten III vaihe on viimeinen vaihe laajalle korjaushankkeelle, joka on lähtökohtaisesti kirkon ulkoseinien kosteusvaurioiden korjauksiin sekä niiden syntymiseen liittyvien syiden poistamiseen liittyvä korjaustyö.

Kirkkoneuvosto hyväksyi A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:n tarjouksen kirkon peruskorjauksen paikallisvalvonnasta kattohinta-arviolla 61 938 euroa (sis. alv 24 prosenttia). Hyväksyminen on ehdollinen siihen saakka että kirkkoneuvosto päättää kirkon korjauksen II-vaiheesta. Tehdyt työtunnit korvataan tarjouksen mukaan, laskun perusteella.

Neuvosto päätti kartoittaa Kalajoen ja Raution osalta pitopalveluyritystä tai yrittäjää, joka ottaisi vastuulle seurakuntakodeilla tapahtuvan keittiötoimen hoitamisen. Vuosittain erilaisia tilaisuuksia on lukuisa määrä, muun muassa muistotilaisuuksia noin 100 kappaletta sekä lukuisa määrä muita tilanteita. Seurakunta tarjoaa tässä mahdollisuuden yrittäjälle, joka on kiinnostunut palvelemaan ja tekemään työtä seurakunnallisten tapahtumien keskellä. Yhteydenotot asiasta voi tehdä talouspäällikkö Riika Nevanperälle.

Kirkkoneuvosto esittää tarjousten perusteella kirkkovaltuustolle, että se valitsee tilintarkastajaksi valtuustokaudelle 2019-2022 KPMG Oy:n.

Kirkkoneuvosto teki vuoden alussa ensimmäiseen kokoukseen kokoontuvalle uudelle kirkkovaltuustolle esitykset kirkkovaltuuston puheenjohtajuusvalintojen sekä kirkkoneuvoston, kappelineuvostojen ja suhteellisten vaalien vaalilautakunnan jäsenyysvalintojen tekemisestä.

#