sunnuntai 27.11.2022 | 04:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Panokset kovenevat Reisjärvellä – vuodeosaston kannattajat vaativat nyt neuvoa-antavaa kansanäänestystä – ratkaiseva kokous keskiviikkona illalla

Antti Savela
Ti 27.11.2018 klo 16:35 | päivitetty ti 16:44

Reisjärven kunnalle on jätetty aloite kansanäänestyksen järjestämisestä. Aloitteen allekirjoittajat ovat sitä mieltä, kansan pitäisi saada päättää, säilytetäänkö terveyskeskuksen vuodeosasto vai tuleeko sen tilalle arviointiyksikkö.

Aloitteen puuhanainen Maija Torvikoski kertoo, että kansanäänestystä vuodeosastosta vaatii noin 450 yli viisitoistavuotiasta reisjärvistä henkilöä.

– Se on riittävä määrä.

Kunnallinen kansanäänestys voidaan järjestää, jos 4 prosenttia kunnan yli 15-vuotiaista sitä esittää. Reisjärven asukasluku on noin 2800 henkilöä.

Samalla kertaa joukko reisjärvisiä on jättänyt kuntalaisaloitteen, jolla se haluaa vuodeosastoasian vielä uudelleen vireille. Kuntalaisaloitteen takana tulee olla vähintään kaksi prosenttia kunnan asukkaista. Kuntalaisaloitteella saadaan asia vireille kunnallisvaltuustossa, mutta valtuustolla on itsenäinen harkinta päättää asian sisällöstä mitä haluaa.

Kunnallinen kansanäänestys on neuvoa-antava ja sen järjestämisestä lopullisen päätöksen tekee valtuusto. Valtuuston on tehtävä päätös viipymättä.

Reisjärven valtuusto kokoontuu keskiviikkona illalla päättämään terveyskeskuksen vuodeosaston kohtalosta.

#