perjantai 22.2.2019 | 13:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaupunginjohtaja Maria Sorviston blogi aloittaa blogien sarjan – #UusiYlivieska tarjoaa näkökulmia Ylivieskan kaupungin strategiatyöhön

Kalajokilaakso+
To 18.10.2018 klo 16:00

Ylivieskan uuden strategian työstäminen on alkanut. Vaikka strategia sanana tarkoittaa suunnitelmaa sodan voittamisesta, on kyse siitä, mitä haluamme tulevaisuudessa olla ja miten sen saavuttaisimme. Todella suuria ja ratkaisevia asioita.

Jotta voisimme asettaa tavoitteita tulevaisuuteen, täytyy meidän ensin selvittää, missä olemme tällä hetkellä. Tosiasiat täytyy tunnustaa ja tunnistaa, ennen kuin voi päästä eteenpäin. Tätä varten toteutettiin yritys- ja asiakaskysely. Kiitos kaikista vastauksista, niitä on luettu ahkerasti. Saimme myös paljon tietoa ja vinkkejä ihan jokapäiväiseen työhön.

Seuraavaksi olemme miettineet, minkälaisen Ylivieskan me näemme vaikkapa kymmenen vuoden päässä. Miten varmistamme, että Ylivieskan menestystarina saa jatkoa. Onko meillä enemmän teollisuuden työpaikkoja, korkeatasoista koulutusta tai laadukkaita vapaa-ajan palveluita? Kaikki ovat hyviä asioita. Entä, jos pitäisi valita vain yksi, tärkein tavoite? Minkä sinä valitsisit?

Olkoon valittu tavoite kuin rasti suunnistuskartalla. Kun rasti on piirretty, täytyy löytää reitti sen luo. Reitti voi kulkea polkua pitkin, mutta todennäköisempää on, että reitin varrella on kivikkoa, ylä- ja alamäkiä sekä mahdollisesti myös vaikeakulkuista suota. On tehtävä harkiten oikeita reittivalintoja.

Jos päätämme, että Ylivieska menestyy myös tulevaisuudessa, se voi arjessa tarkoittaa, että kaikkea uutta, vaikkakin tarpeellista ei voida rakentaa heti. Se voi myös tarkoittaa verotuksen kiristymistä. Tai, että löydämme yhdessä entistä paremman tavan tehdä asioita. Se voi tarkoittaa myös sitä, että rekrytoimme henkilön tehtävään, jota ei ole vielä kukaan aikaisemmin tehnyt kaupunkiorganisaatiossa.

Mutta lohdullista on, että en ole vielä kuullut kenenkään eksyneen iltarasteilla niin pahasti, etteikö metsästä löytäisi pois. Yhdessä löydämme varmasti perille.

Ennen kuin työ on valmiina, edessä on vielä monta vaihetta. Työn etenemistä voi seurata tämän #UusiYlivieska –blogin kautta ja samalla tunnisteella sosiaalisessa mediassa. Loppuvuodesta tullaan vielä järjestämään tilaisuudet sekä asukkaille että yrityselämän edustajille, strategiaan pääsee vielä vaikuttamaan. Tavataan siellä!

Maria Sorvisto

Kaupunginjohtaja

Ylivieska

Kirjoitus aloittaa blogisarjan, jossa käsitellään kaupungin strategian valmistelua eri kirjoittajien näkökulmasta. Kirjoittajat ovat sekä viranhaltijoita että luottamushenkilöitä. Blogi on julkaistu myös digilehdessä osoitteessa Kalajokilaakso.fi.

#
Fingerpori