torstai 30.6.2022 | 01:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen kuolonkolarin syynä huomattava ylinopeus? Veljekset kuolivat rajussa onnettomuudessa

La 13.10.2018 klo 13:41

Katariina Poranen

Poliisi epäilee, että yksi Kalajoen kuolonkolariin johtaneista syistä oli huomattava ylinopeus. Asia selviää onnettomuuden jättämistä jäljistä ympäristöön ja henkilöauton teknisestä tutkinnasta, kertoo rikoskomisario Jan Sormunen.

Ulos Ylivieskantieltä ajanut auto törmäsi peltoliittymässä olevaan siltarumpuun, minkä jälkeen auto päätyi katolleen ojaan jopa 50 metrin päähän törmäyskohdasta. Kyydissä oli neljä Kalajoelta kotoisin ollutta nuorukaista. Kolme heistä kuoli onnettomuudessa: vuonna 2000 syntynyt kuljettaja ja kaksi vuonna 2001 syntynyttä matkustajaa. Yksi kuolleista matkusti takapenkillä ilman turvavyötä. Muut käyttivät turvavyötä.

Kuollut auton kuljettaja ja yksi menehtyneistä matkustajista olivat veljeksiä.

Onnettomuudesta selvisi yksi takapenkillä matkustanut nuori. Hän on sairaalahoidossa. Poliisi kuulee loukkaantunutta nuorta sitten, kun nuoren terveydentila sen sallii.

Poliisi aikoo puhuttaa myös sivullisia, jotka tulivat onnettomuuspaikalle ensimmäisinä. Lisäksi turma-auto siirretään tarkempiin teknisiin tutkimuksiin.

Poliisin arvion mukaan olosuhteet olivat onnettomuushetkellä Ylivieskantiellä, lähellä Tyngän kylää hyvät. Kestopäällysteisen tien pinta oli kuiva ja paljas. Mahdollisesta päihteiden käytöstä poliisi ei tässä vaiheessa voi sanoa vielä mitään. Kuskin ajokunto selviää vasta oikeuskemiallisissa tutkimuksissa.

Katso video onnettomuuspaikalta:

Lue lisää: Vakava liikenneonnettomuus Kalajoella: Kolme nuorta kuoli henkilöauton ulosajossa, yksi loukkaantui

Kalajoen vakavassa ulosajossa kuolleista nuorista kaksi oli alaikäisiä, poliisin mukaan kaikki eivät olleet turvavöissä – Katso video onnettomuuspaikalta

Suuri suru iski Kalajoelle – Nuorten kuolonkolarin vuoksi järjestetään kriisiapua: "Ihmisillä on tarve jakaa surua"

Kuolonkolari puhuttaa ihmisiä Kalajoella: "Tämä koskettaa kaikkia"

Kalajoella suru tulee lähelle – Kuolonkolaria surevat kaikki

#