perjantai 14.12.2018 | 17:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Centria-ammattikorkeakoulu sai lahjoituksina 85 000 euroa

Kalajokilaakso+ | Pe 12.10.2018 klo 15:15 [päivitetty pe 15:16]

Annika Tiitto

Centria-ammattikorkeakoulu sai tänään lahjoituksina Pohjanmaan kauppakamarilta, Keski-Pohjanmaan Osuuspankilta, Osuuskauppa KPO:lta sekä KPK Yhtiöiltä yhteensä 85 000 euroa.

Lahjoitetut varat käytetään Centria-ammattikorkeakoulun opetuksen, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan sekä taiteellisen toiminnan hyväksi. Saatujen varojen avulla varmistetaan, että Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan alueella voidaan tuottaa riittävästi osaavaa työvoimaa tulevaisuuden tarpeisiin.

– Nämä lahjoitukset ovat elinkeinoelämän tärkeä viesti siitä, että ammattikorkeakoululla on merkittävä rooli kouluttaa osaavaa työvoimaa, joka jää töihin tälle alueelle, Centria-ammattikorkeakoulun rehtori Kari Ristimäki kertoo.

Pohjanmaan kauppakamari myönsi 20 000 euron lahjoituksen, josta 10 000 euroa on kohdennettu tekniikan koulutusalalle ja 10 000 euroa liiketalouden koulutusalalle. Keski-Pohjanmaan Osuuspankki lahjoitti 20 000 euroa, Perhonjokilaakson Osuuspankki 5000 euroa ja Toholammin Osuuspankki 5000 euroa. Nämä lahjoitukset kohdennettiin liiketalouden opintoihin. Osuuskauppa KPO:lta Centria sai 25 000 euron lahjoituksen, joka sekin kohdennettiin liiketalouteen. KPK Yhtiöt lahjoitti 10 000 euroa.

Lahjoituksia perusteltiin muun muassa sillä, että Centria on aktiivinen toimija, joka pyrkii hyvään yhteistyöhön yritysten kanssa. Koulutuksen ja tutkimuksen avulla turvataan maakuntien elinvoimaisuutta. Keski-Pohjanmaan Osuuspankin mukaan yritykset ja yhteisöt hyötyvät korkeatasoisesta opetuksesta viimeistään siinä vaiheessa, kun opiskelijat siirtyvät työelämään.

– Centrian monipuoliset koulutusmahdollisuudet tukevat koko aluetta. On tärkeää, että koulutus pysyy hyvänä ja vielä vähän paraneekin, Osuuskauppa KPO:n toimitusjohtaja Kim Biskop perusteli lahjoitusta.

Lahjoitusten taustalla on ammattikorkeakoulujen uudistunut rahoitusmalli, jonka myötä ammattikorkeakoulut pyrkivät kasvattamaan rahoitustaan varainhankintakampanjalla. Ammattikorkeakoulut keräävät tämän vuoden loppuun saakka varoja ja valtio jakaa kouluille vastinrahaa suhteessa kerättyjen lahjoitusten määrään.

Centria-ammattikorkeakoulu onkin saanut kampanjansa aikana myös muita lahjoituksia yrityksiltä ja yhteisöiltä. Aiemmin tänä vuonna muun muassa Oulun kauppakamari teki lahjoituksen.

– Toivottavasti mekin saamme näin kannustettua muita yrityksiä ja elinkeinoelämää lahjoittamaan. Summalla ei ole väliä, sillä pienistä puroista kasvaa iso virta, Pohjanmaan kauppakamarin johtaja Paula Erkkilä toteaa.

#
Fingerpori