perjantai 14.12.2018 | 12:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Jarkko Mylly ampui Ranskassa maapaikan Tokion paralympialaisiin

Kalajokilaakso+ | Ti 2.10.2018 klo 15:41

Kalajokilaakso

Haapajärven Ampumaseuraa edustava Jarkko Mylly on ampunut Suomen ensimmäisen maapaikan Tokion paralympialaisiin 2020. Mylly sijoittui toiseksi Kansainvälisen paralympiakomitean maailmancupin R3-ilmakiväärissä Ranskan Chateauroux´ssa.

Jarkko Mylly aloitti cupin kisansa pienoiskiväärin 50 metrin makuuammunnan 60 laukauksen R6-kilpailussa, jossa hän tähtäsi uuden Suomen ennätyksen 613,9 ja sijoittui 11:nneksi. Mylly kohensi nimissään ollutta entistä ennätystä 3,9 pistettä.

Myllyn hyvä vire jatkui 10 metrin ilmakiväärikilpailussa. Hän teki peruskilpailun kuudenneksi parhaan tuloksen 630,9 ja eteni finaaliin. Ison-Britannian MattSkelhon oli peruskisan ykkönen 636,9 pisteellään.

Mylly ampui finaalissa upeasti ja sijoittui Skelhonin jälkeen toiseksi. Mylly hävisi Skelhonille vain 0,1 pistettä, kun miesten pisteet olivat 253,4–253,3.

Myllyn kakkossija merkitsi siis sitä, että hän saavutti maapaikan Tokioon – ensimmäisenä suomalaisena urheiluampujana. Mylly kamppaili maapaikasta kolmanneksi sijoittuneen italialaisen HodaBroccolon kanssa, jolla ei paikkaa myöskään vielä ollut.

– En oikein osaa sanoa miltä nyt tuntuu. Hävisin voittajalle kymmenyksen, mutta ammuin maapaikan Tokioon. Tappio pikkaisen kismittää, mutta jääpähän parannettavaa tulevaisuutta ajatellen. Enkä minä huonolle ampujalle hävinnyt, kommentoi Mylly Suomen Ampumaurheiluliiton tiedotteessa.

– Oli tämä onnistunut reissu. Alkuvuosi oli vaikea, ja tänne on tultu pitkän kaavan mukaan. Maapaikka kruunasi vuoden, ja paluuni onnistui, Mylly jatkoi.

IPC:n maailmancup järjestettiin Ranskan kansallisessa ampumaurheilukeskuksessa. Cupiin osallistui 229 urheiluampujaa, jotka edustivat 43 maata.

#
Fingerpori