keskiviikko 21.11.2018 | 20:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen Event Park Arena kiinnostaa valtakunnallisesti – Seisomapaikoille konserttiin mahtuisi 8 000 henkilöä

Kalajokilaakso+ | Pe 14.9.2018 klo 13:00

Pia Räihälä

Kolme vuotta sitten Kalajoen lentokentän kupeeseen pystytetty Event Park Arena on houkuttamassa Kalajoelle lisää isoja tapahtumia. Näistä malliesimerkki nähtiin viime kesänä, kun valtakunnalliset Evankeliumijuhlat toivat paikalle noin 14 000 kävijää.

– Silloin oli koko infra käytössä, myös lentokentän alue, kuten on ollut ajatuksenakin isoissa tapahtumissa. Ja palaute oli loistavaa, kertoo Arenan toiminnasta vastaavan Oy Summer Fun Ltd:n toimitusjohtaja Juha Laitala.

Laitalan mukaan mahdollisuudet ja odotukset tapahtuma-areenan suhteen ovat vain kasvaneet kolmen vuoden aikana.

– Yritykset ja yhteisöt ovat kivasti hoksanneet paikan. Tapahtumat ovat kasvava juttu, ja järjestäjiä tulee ympäri Suomen.

Ensi vuodelle kalenterissa ovat jo ainakin Nuorkauppakamarin ja Lions-järjestön valtakunnalliset tapahtumat. Nuorkauppakamarin väki kokoontuu Event Park Arenalle huhtikuussa noin tuhannen hengen voimin, ja kesäkuussa areenalle kokoontuu arviolta 1500 Lions-järjestön edustajaa.

– Nämä tapahtumat pitää hoitaa hyvin, sillä ne poikivat taas lisää. Markkinointi on hankalaa, kun emme ole mikään virallinen kulttuurikeskus, mutta tieto leviää kokemusten kautta. Kun täällä käy yritysten ja yhteisöjen väkeä tapahtumissa vieraina, niin he näkevät paikan ja sen mahdollisuudet, Juha Laitala toteaa.

Tulevan viikonlopun Energiamessujen jälkeen tälle vuodelle on vielä tiedossa ainakin pikkujoulu-show marraskuussa ja Raskasta Joulua -konsertti joulukuussa.

– Istumakonserttiin tänne saadaan tarvittaessa noin 2000 paikkaa. Kiinteä katsomohan meillä on 1000 henkilölle. Pystykonserttiin menisi heittämällä 8000 kuulijaa, Laitala hahmottelee areenan mahdollisuuksia konserttikäytössä.

Lähin vastaava tapahtumapaikka on Juha Laitalan mukaan Ouluhalli. Siihen verrattuna hän näkee Event Park Arenalla useita valtteja:

– Meillä pääsee isoilla ajoneuvoilla sisälle asti, ja sisävessakapasiteetti on niin hyvä, ettei bajamajoja tarvita. Hinnoittelu on myös niin asiakasystävällinen, että se mahdollistaa pienemmätkin tapahtumat.

Laitala hoksauttaakin, että vaikka tila on iso, ei tapahtuman aina tarvitse olla.

– Höntsäporukoittenkin on mahdollista varata aikoja, tai täällä voi pitää vaikka sukujuhlat. Tuntihinta on tehty niin edulliseksi kuin mahdollista.

Laitala kuvaa Event Park Arenaa tapahtuma-areenaksi, jossa harrastetaan muuna aikana liikuntaa. Tekonurmi on tuonut talvikaudella jalkapalloseuroja harjoittelemaan laajalta alueelta.

– Viime talvena Ylivieska oli säännöllinen vakiovuorolainen, ja myös Nivalalla oli vakiovuoro. Haapavedeltäkin on käyty täällä, Laitala luettelee.

Tulevan talven käyttäjät eivät vielä ole täysin tiedossa, sillä harrastajien sisätreenikausi alkaa syys-lokakuulla. Laitala arvelee koulujen liikuntakäytön lisääntyvän nyt, kun Kalajoella on koulujen tiloja remontissa.

– Joudumme miettimään, pitäisikö pystyä tarjoamaan myös lattiallista liikuntatilaa. Mutta emme toisaalta halua syödä tekonurmen käyttöä.

Laitalan mukaan tapahtuma-areenan käyttöasteessa on vielä valtavasti parannettavaa.

– Mutta suunta on oikea, kun paikalle tulee laajempaa valtakunnallista kysyntää. Kalajoellahan on hyvät puitteet tapahtumille, koska täältä löytyy myös majoitusta ja muita palveluita.

#
Fingerpori