sunnuntai 18.11.2018 | 22:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Ilmoitus

Tuulivoimayhtiö aprikoi Urakkanevan tulevaisuutta: asiaan voidaan vielä palata esimerkiksi uudella kaavaprosessilla

Kalajokilaakso+ | Ti 11.9.2018 klo 16:54 [päivitetty ti 17:37]

Arja Kangas

Urakkanevan tuulivoimapuiston tulevaisuuteen liittyvät suunnitelmat ovat vielä tuulivoimayhtiön mukaan mietinnän alla. Ylivieskan kaupunginvaltuusto päätti maanantaina, ettei se hyväksy alueelle kaavailtua yhdeksän voimalan tuulipuistoa. Osayleiskaavaa tuulivoimaloille on hakenut Infinergies Finland Oy.

– Näin nopeasti meillä ei vielä ole vastauksia, mitä aiomme tehdä jatkossa. Tällä hetkellä pureskellaan päätöstä, kertoo Infinergies Finland Oy:n Sisko Kotzschmar.

Ylivieskan kaupunginarkkitehti Risto Suikkarin mukaan kaupungin puolesta prosessi on tällä erää keskeytetty valtuuston päätöksen myötä.

– Tietysti nyt osapuolilla on mahdollisuus vielä valittaa päätöksestä, jos siellä nähdään jotain sääntöjen vastaista. Muussa tapauksessa prosessi on keskeytetty, Suikkari sanoo.

Hän kuitenkin toteaa, että selvitysaineisto on olemassa, mikäli uusi kaavaprosessi päätettäisiin käynnistää.

– Se taas vaatii sitä, että kaava on erilainen, siellä on esimerkiksi vähennetty myllyjen määrää tai muutettu paikkoja. Auttaako se asiaa, sitä joutuu tuulivoimayhtiö miettimään.

Kaupungille tuulivoimapuisto olisi toteutuessaan tiennyt noin kuuden miljoonan euron kiinteistöverotuottoja 30 vuoden aikana. Sen lisäksi vuokratuotto yhtä myllyä kohden on noin 10 000 euroa vuodessa, joka jakautuu tavallisesti useamman maanomistajan kesken.

– Tässä on isoja taloudellisia asioita sidoksissa, mitä ei aina pystytä suoraan edes arvioimaan, Suikkari sanoo.

Aiheesta lisää:

Ylivieskan valtuustossa täpärä äänestyspäätös: Urakkanevan tuulivoimapuisto torpattiin

#
Fingerpori