keskiviikko 21.11.2018 | 14:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Yle: Kärsämäkisen Frosteruksen koulun rehtori vertaa seksuaalista häirintää kouluruokaan: "Pitää vain kestää" - Kärsämäen kunta irtisanoutui rehtorin puheista

Kalajokilaakso+ | Ti 11.9.2018 klo 16:05 [päivitetty ti 16:25]

Markus Kärkinen

Kärsämäki

Ylen MOT julkaisi tänään tiistaina artikkelin koululaisten kokemasta seksuaalisesta häirinnästä kouluissa. THL:n kouluterveyskyselyn mukaan esimerkiksi Kärsämäellä seksuaalista häirintää viimeisen vuoden aikana ilmoitti kokeneensa 12,7 prosenttia vastaajista, kun koko maan keskiarvo on neljä prosenttia.

Heti tuoreeltaan hämmennystä ja närkästystä herätti jutussa asian tiimoilta siteeratun kärsämäkisen Frosteruksen koulun rehtori Tuomo Pesosen kommentit, joissa hän totesi, että seksuaalista häirintää on "vain kestettävä" ja vertasi asiaa kouluruokaan.

- Onko kouluruoka hyvää tai pahaa? Asialle voidaan tehdä tiettyyn rajaan saakka jotakin. Loppu pitää vain kestää. Ei sillä, että hyväksyisin seksuaalista häirintää, mutta sellaista se nyt vaan on. Sitten tietenkin, kun pillua tekkee mieli miespuolisella. Niin eihän sitä osaa aina kauniisti sanoa. Onhan sitä kaikennäköistä porsastelijaa baarimaailmassakin, rehtori kommentoi asiaa Ylen jutussa.

Kärsämäen kunta reagoi koulunsa rehtorin kommentteihin nopeasti, ja kunnanjohtaja Esa Jussilan ja sivistysjohtaja Ira Toppisen allekirjoittamassa tiedotteessa sanoudutaan irti rehtori Pesosen kommenteista.

- Kärsämäen kunta ei hyväksy seksuaalista häirintää ja sanoudumme täysin irti rehtori Pesosen lausunnoista seksuaalisen häirinnän sietämisestä ja hyväksymisestä. Koulujen tulee olla kaikille lapselle ja nuorelle turvallisia - minkäänlaista kiusaamista, hyväksikäyttöä ja väkivaltaa emme hyväksy, tiedotteessa todetaan.

Kärsämäen kunnan edustajat lupaavatkin tarttua heti toimeen asian tiimoilta.

- Käynnistämme välittömästi toimenpiteet, joilla varmistamme ja turvaamme terveen ja jakamattoman koskemattomuuden asenneympäristön koulun johtamisessa ja kehittämisessä. Kouluterveyskyselyn tuloksiin paneudutaan huolellisesti ja tarvittaviin toimenpiteisiin ryhdytään suunnitelmallisesti, tiedotteessa luvataan.

Ylen uutisen aiheesta voi lukea klikkaamalla tästä.

#
Fingerpori