sunnuntai 18.11.2018 | 10:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pyhäjoen Saaren koululle lisää väistötiloja – koulu aiotaan purkaa ensi kesänä

Kalajokilaakso+ | Ti 11.9.2018 klo 13:00

Pia Räihälä

Pyhäjoella ryhdytään selvittämään lisäväistötilojen hankkimista sisäilmaongelmista kärsivän Saaren koulun oppilaille. Kunnanhallitus esittää valtuustolle suunnittelun käynnistämistä siten, että Saaren koulun tilat korvataan riittävillä väistötiloilla 1.8.2019 alkaen.

Aiemmin Saaren koululle on päätetty hankkia 380 neliön väistötilamoduulit, joiden toimitusaika on marraskuussa. Lisäksi lukion noin 250 kerrosneliömetrin laajennuksen on määrä valmistua syksyksi 2019, ja näihin tiloihin sijoitetaan ensivaiheessa Saaren koulun oppilaita.

Jatkosuunnittelussa on tarkoitus huomioida lukion laajennushanke ja aiemmat väistötilapäätökset sekä Koulu 2022 -hanke. Lisäksi esitetään, että tutkitaan Saaren koulun vuonna 2004 rakennettujen laajennusosien käyttömahdollisuus.

Saaren koululla on tehty useita kuntoarvioita, kuntotutkimuksia ja sisäilmatutkimuksia, ja kunnan tekniset palvelut on tehnyt koululla korjaustoimia. Kunnanhallitus toteaa, että toimenpiteistä huolimatta oireilu, jolla voi olla yhteys sisäilmaan, näyttää lisääntyneen. Oppilaiden ja henkilökunnan oireilua koskeva palaute on ollut sellaista, että on syytä siirtyä koulun kokonaisuutta tarkastelevaan väistötilaratkaisuun.

Vuonna 1963 rakennettu Saaren koulu on tarkoitus purkaa kesällä 2019, lukuun ottamatta mahdollisesti käyttöön jääviä vuonna 2004 rakennettuja laajennusosia.

Koulu 2020 -hankkeen mukaisesti yhtenäiskoululle suunnitellaan uusia tiloja, joiden pitäisi valmistua vuonna 2020.

#
Fingerpori