keskiviikko 21.11.2018 | 19:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ylivieskaan halutaan valokuituverkko: kaupunkia esitetään liitettäväksi Jokiverkko-osuuskuntaan

Kalajokilaakso+ | Ma 10.9.2018 klo 20:05

Arja Kangas

Ylivieskan kaupunginvaltuuston kokousessa jätettiin maanantaina 14 valtuutetun allekirjoittama valtuustoaloite kaupungin liittämisestä Jokiverkko-osuuskuntaan.

Valtuustoaloitteessa esitetään, että Ylivieskassa toteutettaisiin selvitys palvelujen tarpeesta sekä järjestettäisiin aiheesta avoin paneeli, jossa kuultaisiin kuituverkkoasiantuntijoita eri alueilta. Samalla esitetään, että kaupunki lähtisi pikaisesti mukaan Jokilaaksojen kuituverkko-osuuskuntaan tarjotakseen kaikille kaupungin asukkaille kunnollisia verkkoyhteyksiä.

Valtuustoaloitetta perustellaan muun muassa sillä, että nopea verkkoyhteys on nykyaikana perusinfraa, jonka avulla voidaan käyttää monipuolisia sähköisiä palveluja.

Aloitteessa myös todetaan, että Viestintävirasto tukee nopeiden verkkojen rakentamista ja uusia tukihakemuksia voi jättää kuluvan vuoden loppuun mennessä. Viestintäviraston hankkeessa myönnetään tukea laajakaistaverkkojen rakentamiskustannuksiin.

Jokilaaksojen Kuituverkko on Sievin ja Merijärven yhteistyössä perustama osuuskunta, jonka kuntajäseniä ovat Sievi ja Merijärvi. Jokiverkko rakentaa alueilleen valokuituverkon ja tarjoaa siihen liittyviä palveluita. Viimeksi elokuussa Alavieska päätti liittyä Jokiverkko-osuuskuntaan.

#
Fingerpori