Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Teemu Wirkkala tavoittelee 85 metrin kaaria - Ylivieskassa harjoittelematta lähes 74 metriä

Kalajokilaakso+ | La 8.9.2018 klo 15:19 [päivitetty la 15:19]

Liisa Ängeslevä

Toholammin Urheilijoiden Teemu Wirkkala kuvasi heittäneensä urku auki Ylivieskassa lauantaina. Hän voitti Koski-Vähälänkarijasu -nimellä kulkeneen keihäskisan tuloksella 73,67.

Mies empi pitkään lähteäkö heittämään ollenkaan, sillä toipuminen viime syksyn olkapääleikkauksesta ei ole sujunut toivotulla tavalla. Wirkkala kuvaa kuntoaan hyväksi, mutta tekniikkaansa huonoksi.

– En ole päässyt harjoittelemaan yhtään, mutta tästä mennään hitaasti eteenpäin, sanoi Wirkkala kisan jälkeen.

Jos kuntoutuminen jatkuu samaan tahtiin ja talvella pystyy heittämään joka viikko, niin hän ei pidä 85 metrin kaaria mahdottomana tulostasona tulevana kesänä.

Wirkkalan ennätys on vuodelta 2009. Silloin hän kiskaisi 87,23 tuloksen. Toholampilainen keihäänheittäjä mielii päästä samaan kuntoon, tai mielellään siitä ohikin.

– Olis se aika hienoa, jos pystyisi kymmenen vuotta vanhan ennätyksen rikkomaan, myhäili Wirkkala Ylivieskan kentällä kisan jälkeen.

Koski-Vähälänkarijasu heitettiin Ylivieskassa nyt toista kertaa ja idean isä Jarkko Koski-Vähälä kaavailee kisalle jatkoa ja laajentumista. Keihäänheittäjiä kokoontui laittamaan kautta pakettiin Koski-Vähälän kutsusta. Viikonlopun ohjelmaan kuului myös saappaanheittokisa sekä golfia Kalajoella.

#
Fingerpori