Vaihtopenkki: Maailman parasta pesistä
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Vaihtopenkki: Maailman parasta pesistä

Kalajokilaakso+ | To 6.9.2018 klo 19:00

Viime vuonna tällä palstalla tuli surkuteltua, kuinka Sotkamon ja Vimpelin väliset finaalisarjat miesten superpesiksessä on jo nähty. Eikä ihme, viime syksynä joukkueet kohtasivat finaalissa peräti seitsemättä kertaa peräkkäin.

Kliseen mukaan kaikki putket katkeavat joskus. Nyt oli tämän putken vuoro, sillä ainakin toinen finalisti vaihtuu. Tätä kirjoitettaessa oli vielä epäselvää, vaihtuvatko molemmat.

On mahdollista, että Sotkamo ja Vimpeli kohtaavat tällä kertaa pronssitaistossa. Joka tapauksessa finaalissa pelaa Tuomas Jussilan kipparoima Joensuun Maila.

Otsikon lausahduksella on tavattu mainostaa Itä-Länsi -arvo-ottelua, joka todellisuudessa ei ole lähelläkään maailman parasta pesäpalloa. Olen viime vuosina kääntynyt sille kannalle, että parasta peliä nähdään välierissä.

Penkkiurheilijalle välierät ovat vuoden parasta aikaa, parempaa kuin finaalit: pelit pelataan vuoropäivin, toisin kuin vain viikonloppuisin pelattavat finaalit. Joukkueita on mukana enemmän, joten seurattavia seikkoja on tuplasti enemmän. Ja vaikka välierät loppuvat, kausi ei vielä lopu.

Välierät ovat joka tapauksessa jo takana, ja kauden kruunu vielä edessä. Finaaleissa kannattaa seurata erityisesti lukkaripeliä. Olipa Joensuun Juha Puhtimäen virkaveljenä sitten Kouvolan Janne Kivipelto tai Sotkamon legenda Toni Kohonen, nähdään lautasen äärellä taatusti juonikasta vastustajan pelin sotkemista.

Vaikka kuluva kausi on vielä kruunua vailla, liikkuu jo ensi kauden kokoonpanoista vahvoja huhuja. Ne ovat vieneet muun muassa ylivieskalaislähtöistä Jussi Haapakoskea ensi kaudeksi Pattijoen Urheilijoiden viuhkaan.

Haapakoskella on takana pitkä ura kakkospelinjohtajana Vimpelissä. Tämän kauden hän on toiminut naisten puolella Lapuan kakkospelinjohtajana. Olisi hyvin luonnollinen askel siirtyä nyt ykköspelinjohtajaksi, mitä kohtaan Haapakoski on myös osoittanut kiinnostusta.

Myös nuoremman veljen Sami Haapakosken jatkosta on liikkunut huhuja. Hän on toista syksyä peräkkäin sivussa kauden tärkeimmistä peleistä, mutta terveenä ollessaan hän kuuluu edelleen maan kirkkaimpiin tähtiin. Jatkuuko ura Vimpelissä, seuraako hän isoveljeään Pattijoelle, palaako hän kotiin Ylivieskan Kuulaan vai loppuuko upea ura tähän syksyyn?

Näihinkin kysymyksiin saamme toivottavasti pian vastauksia.

Eetu Kupulisoja

eetu.kupulisoja@kpk.fi

#
Fingerpori