maanantai 17.12.2018 | 02:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulun hiippakunnan piispanvaalin ensimmäinen kierros on keskiviikkona

Kalajokilaakso+ | Pe 10.8.2018 klo 12:28 [päivitetty pe 14:45]

Seppo Kangas

Oulun hiippakunnan piispanvaalin ensimmäinen äänestyskierros on tulevana keskiviikkona 15.8. hiippakunnan yhdeksässä rovastikunnassa. Vaalikokoukset alkavat rovastikunnittain kello 13. Alustava tulos on selvillä parin tunnin sisällä.

Piispanvaalissa on äänioikeutettuja noin 1 130, joista puolet on hiippakunnan pappeja ja lehtoreita. Toisen puolen muodostavat maallikkoäänestäjät.

Ehdokkaina ovat Raudaskylän Kristillisen Opiston rehtori, ylivieskalainen teologian lisensiaatti Jukka Hautala, Kirkkohallituksen kansliapäällikkö, teologian tohtori Jukka Keskitalo sekä Oulun Tuiran seurakunnan kirkkoherra, teologian tohtori Niilo Pesonen.

Vaali ratkeaa jo ensimmäisellä vaalikierroksella, jos yksi ehdokkaista saa yli puolet kaikista annetuista äänistä, ja hän tulee suoraan valituksi piispan virkaan.

Mikäli kukaan ehdokkaista ei saa ensimmäisellä kierroksella yli puolta annetuista äänistä, vaalin toinen kierros järjestetään kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan kesken maanantaina 3. syyskuuta.

Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1. marraskuuta. Piispan virkaan vihkimys järjestetään Oulun tuomiokirkossa 11. marraskuuta.

#
Fingerpori