Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rahkolan koulussa syyslukukausi aloitettiin parakissa – Katso video pihan ruokalinjastosta

Kalajokilaakso+ | To 9.8.2018 klo 12:23 [päivitetty pe 10:27]

Emmi Tilvis

Rahkolan koulun oppilaat aloittivat syyslukukauden parakkitiloissa. Neljännen luokan opettaja Pirkko Autio on tyytyväinen uusiin kesän aikana asennettuihin uusiin parakkiluokkiin.

– Kyseessä on puhtaat tilat, joissa ilma on raikasta, Autio kuvailee.

Rahkolan koulu on kärsinyt sisäilmaongelmista pitkään. Tänä lukuvuonna kaikki koulun 190 oppilasta opiskelevat parakeissa.

Koulun remontin aikaan opettajilta ja oppilailta vaaditaan mukautumiskykyä. Ensimmäisenä päivänä parakeissa tapahtui vesivahinko, minkä vuoksi vedet ovat väliaikaisesti poikki. Tämän vuoksi vessassa joudutaan käymään lukiolla, joka sijaitsee onneksi samassa pihapiirissä.

Oppilaiden mukaan parakissa opiskelu tarkoittaa sitä, että liikkumista koulupäivän aikana tulee paljon.

– Joka vaiheessa pitää laittaa kengät jalkaan, kertoo neljännen luokan oppilas Klaara Niskanen.

Kahtena ensimmäisenä koulupäivänä oppilaat ja opettavat syövät kenttälounaan. Pihalla on jakolinjasto, josta oppilaat hakevat leivän, jukurtin ja pillimehun, joita he siirtyvät syömään parakkiluokkahuoneisiin. Neljännen luokan oppilaat ovat tyytyväisiä ruokailuun, sillä juomana on päärynäpillimehua. Päärynä sattuu olemaan lasten mielestä kaikkein paras makuvaihtoehto.

– Onneksi ensimmäinen koulupäivä on niin lyhyt, ettei lapsille ehdi tulla nälkä kevyemmän lounaan takia, kertoo luokanopettaja Pirkko Autio.

Retkilounas on tarkoitus syödä vain kahtena ensimmäisenä koulupäivänä. Ensi viikon alussa koulurakennuksen ruokalan remontin pitäisi olla valmis, minkä jälkeen lounas syödään tavalliseen tapaan sisätiloissa.

Ensimmäisenä päivänä Rahkolan koululla syötiin poikkeuksellinen lounas.

Aiheesta lisää täällä.

Päivitetty 10.8.2018 lisätty linkki.

#
Fingerpori