keskiviikko 21.11.2018 | 20:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sievä on harrastajalle kuin toinen koti – Sievin koiraurheilukeskuksessa vietettiin avajaisia

Kalajokilaakso+ | Ke 11.7.2018 klo 19:39

Emmi Tilvis

Sievin Kennelkerhon pitkäaikainen projekti on loppusuoralla. Uusi koiraurheilukeskus Sievin Koivistossa on avoinna kaikille harrastajille.

– Käytäntö kertoo sitten, jos jotain pitää vielä muuttaa, kertoo Sievin Kennelkerhon varapuheenjohtaja Susanna Kariniemi.

Kariniemen mukaan koiraurheilukeskuksen käyttö on lähtenyt hyvin käyttöön, sillä tilat ovat jatkuvalla käytöllä.

Koiraurheilukeskuksessa on kaksi ulkokenttää, jotka ovat käytössä sulan maan aikana eli noin toukokuusta lokakuuhun. Nurmikenttä kylvettiin viime vuonna, mutta kivituhkakenttä on ollut käytössä jo toista vuotta.

– Kivituhkakenttä on toiminut loistavasti, sanoo Susanna Kariniemi.

Kivituhkakenttää pystyvät käyttämään kaikki koiraharrastajat tokosta agilityyn. Agilityssä koiraa ohjataan erilaisten esteiden ja ratojen läpi, kun taas tokossa koiraa koulutetaan tottelevaisuuskokeeseen. Kariniemen mukaan agility on kentän kannalta haastavin laji, koska siinä koirat ja ohjaajat juoksevat kovaakin vauhtia kentällä.

Koiraurheilukeskuksen hallissa pystyy harrastamaan ympäri vuoden. Kennelkerhon jäsenet voivat ostaa halliin kausikortin syys- ja kevätkaudelle, ja hallia vuokrataan ulkopuolisille.

Koiraurheilukeskuksen päärakennus toimii Sievin Kennelkerhon kerhotalona, jossa voidaan järjestää omien kokousten lisäksi esimerkiksi luentoja ja tapahtumia. Päärakennuksesta vuokrataan majoitustiloja esimerkiksi kouluttajille tai kisajärjestäjille.

Koiraurheilukeskusta vuokrataan tapahtumajärjestäjille myös kokonaisuudessaan. Susanna Kariniemen mukaan tontilta löytyy myös sauna.

Kariniemen mukaan harrastajat viettävät koiraurheilukeskuksessa todella paljon aikaa.

– Loistavat olosuhteet ja aktiivinen toiminta vetävät tänne paljon harrastajia Sievin ulkopuoleltakin, Kariniemi kertoo.

Sievin kunnanhallituksen puheenjohtajan Rami Rauhalan mukaan koiraharrastus on positiivista nykyajan yhteisöllisyyttä.

Valtaosa koiraurheilukeskuksen rahoituksesta saatiin Rieska-Leaderin kautta EU:lta. Loput rahoituksesta saatiin Sievin Kennelkerhon ottamalla lainalla. Kariniemen mukaan budjetissa on pysytty hyvin.

– Olemme välillä onnitelleet itseämme siitä, miten hyvin kaikki on mennyt.

Yhdistyksen varainhankinta syntyy useista pienistä puroista. Kariniemen mukaan tuloja saadaan esimerkiksi kanttiinin pitämisestä ja tilojen vuokraamisesta.

#
Fingerpori