keskiviikko 21.11.2018 | 19:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Noin 850 oppilasta siirtotiloihin Ylivieskassa

Kalajokilaakso+ | Ke 11.7.2018 klo 09:30 [päivitetty ke 09:54]

Juhani Rintakumpu

Ylivieska

Noin 850 Ylivieskan koululaista aloittaa ensi lukuvuoden siirtotiloissa. Kaupungin rakennuspäällikkö Leena Löytynoja laskeskelee, että väliaikaistiloja on ensi vuonna koulujen käytössä noin 5 000 neliötä.

Uusia tiloja asennetaan entisten jatkeeksi parhaillaan 1 000 neliön verran Rahkolan koululaisille. Ensi lukuvuonna siirtorakennuksia on käytössä Jokirannan, Rahkolan, Ojakylän ja Vähäkankaan kouluilla. Lisäksi Simonpuiston päiväkodissa ovat väliaikaikaistilat kolmelle lapsiryhmälle, yhteensä noin 500 neliötä.

– Taustalla ovat sekä havaitut sisäilmaongelmat että myös kaupungin kasvava lapsimäärä, toteaa Löytynoja.

Rahkolan koulun lopullisia rakentamis- tai korjaamispäätöksiä ei ole tehty. Niiden aika on heti syksyllä. Viime vuonna Rahkolan ja lukion pihapiirissä opiskelivat väliaikaistiloissa Katajan oppilaat, jotka ovat muuttaneet takaisin korjattuun kouluunsa. Rahkolaa varten ollaan nyt parhaillaan asentamassa lisää siirtotiloja samaan pihapiiriin.

Samassa pihapiirissä olevan aikaisemmin korjatun lukion sisäilmatilanne on tarkistettu, mutta sieltä ei ole löytynyt mitään hälyttävää. Löytynojan mukaan lukiolla tehdään ilmastoinnin säädön tarkistuksia.

Vähäkankaan koululla on ensi vuonna käytössä neljä siirtoluokkaa, missä on lisäystä viime vuoteen. Myös Ojakylällä siirtotilat ovat käytössä.

Väliaikaisiin tiloihin on muuttamassa Jokirannan valmistuskeittiö, joka siirtyy remontin tieltä tilapäisesti Visalan sairaalan keittiötiloihin.

#
Fingerpori