Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen sataman liikenne kasvussa

Kalajokilaakso+ | Ma 9.7.2018 klo 16:00 [päivitetty ma 16:01]

Kalajoen sataman liikennemäärät ovat kasvaneet, ja ensimmäiselle vuosipuoliskolle asetettuihin tavoitteisiin on päästy, tiedottaa Kalajoen Satama Oy:n toimitusjohtaja Pauli Sarpola.

Kesäkuun loppuun mennessä sataman kokonaisliikenne kasvoi 28,5 prosenttia verrattuna edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan. Aluskäyntejä oli normaali vuotuinen määrä.

Historiallinen etappi saavutettiin 18.6., kun ensimmäinen konttifeeder vieraili Kalajoella. Näin saatiin Kalajoelta käyntiin säännöllinen konttiliikenne maailman merille.

Sarpolan mukaan konttiliikenteen mahdollistaminen on edellyttänyt sataman infrastruktuurin kehittämistä ja satamaoperaattori Rahjan Huolinta Oy:n tekemiä mittavia investointeja uuteen kalustoon.

– Tässä on ollut mahtavaa olla mukana kehittämässä hyvää satamaa entistä tehokkaammaksi ja nähdä kevään aikana kuinka kaikkien tekemä kova työ alkaa kantaa hedelmää. Paljon on vielä hankkeita toteutuksessa, mutta on hienoa matkan varrellakin jo nähdä, että on tehty oikeita ratkaisuja ja suunta on oikea, kertoo Sarpola.

#
Fingerpori