Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät käynnistyivät Oulaisissa jo 26. kerran

Kalajokilaakso+ | Pe 6.7.2018 klo 13:48

Minna Mustonen

Waltakunnalliset Weteraanikonepäivät järjestetään tuttuun tapaan Oulaisissa Törmänhovin ja perinnekeskuksen alueilla. Perjantaina käynnistynyt kesätapahtuma kokoaa paikalle väkeä ympäri Suomen.

– Joka vuosi ohjelma rakentuu tietyn teeman ympärille. Erilaisten moottoreiden lisäksi nähtävää riittää niin auto-, traktori- ja mopokentillä. Täällä meillä voi ihastella ja ihimetellä vanhoja konsteja vaikka työnäytöksissä, perinnekeskuksessa, pajassa, Koskelan talossa ja Käpylän koulussa. Eikä tämä tapahtuma ole suunnattu erikseen kenellekään, vaan se on tarkoitettu ihan jokkaiselle. Vaikka paljon on maamoottoreita sekä muuta konevoimaa piisaa naisväelle ja lapsillekin nähtävää, koettavaa ja miksei ostettavaakin, vinkkaa tapahtuman järjestäjä Jouni Aitto-Oja.

Alueella on kymmenittäin rompe- eli vanhantavaran myyjiä sekä käsityöläisiä. Tänä vuonna alueella pääsee testaamaan erilaisia kädentaitoja aina saunavihtan tekemisestä sorvaukseen.

Perinne tapahtuman erikoisuutena ovat Oulaisiin kiskoja pitkin jyskyttelevät museojunat. Lättähattu saapuu Oulusta, Nurmeksesta tulee paikalle höyryveturi Heikki ja Seinäjoelta jyskyttelee tapahtumaan dieselveturi Hyry.

– Hyvät säät aina nostavat kävijämääriä. Toivotaan, että niin käy tänäkin vuonna. Ennätysmäärä väkeä oli muutama vuosi sitten. Silloin kävijämäärämme nousi 22 000 henkeen. Yleensä viikonlopun kävijöitä on siinä parinkymmenentuhannen hengen verran.

#
Fingerpori