perjantai 16.11.2018 | 09:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Markkinat Alavieskan torilla ensi viikon lauantaina

Kalajokilaakso+ | Ti 3.7.2018 klo 19:13

Emmi Tilvis

Alavieska-päivien markkinat järjestetään tänä vuonna hieman erilaisella tyylillä kuin aiemmin. Alavieskan kunta tarjoaa markkinapaikat maksuttomana, joten mukaan on lähtenyt esimerkiksi yhdistyksiä, jotka esittelevät toimintaansa markkinoilla. Eläkeliiton Alavieskan yhdistys järjestää kisailua ja pelejä torin vieressä olevalla nurmikentällä.

Tapahtumasuunnittelija ja markkinajärjestäjä Helinä Koskela kertoo, että tällä hetkellä tulonsa markkinoille on varmistanut yli kolmekymmentä yritystä tai tai muuta tahoa. Koskelan mukaan tapahtuma palaa eräällä tavalla juurilleen esitellessään paikallisten yritysten toimintaa. Mukana on yrittäjiä myös kauempaa.

Paikalla on nosturi, joka nostaa ihmisiä jopa 30 metrin korkeuteen pientä maksua vastaan. Myös ZetorWeljet on mukana markkinoilla.

Markkinoilla voi tutustua pelastuslaitoksen säiliö- ja sammutusautoihin. Eläinmaailman edustajista mukana on alpakoita.

Alavieska-päivistä on muodostunut yksi sellainen aika vuodessa, jolloin entiset alavieskalaiset vierailevat paikkakunnalla.

– Markkinoille selkeästi kokoonnutaan tapaamaan ihmisiä, Koskela kertoo.

Helinä Koskelan mukaan markkinoille voi ottaa mukaan vaikka piknik-viltin ja asettautua nauttimaan markkinoiden antimista. Myynnissä on esimerkiksi perinneruokaa pepua, mansikoita ja markkinalakritsia.

– Tärkeimpänä tarkoituksena on järjestää mukava päivä, Koskela sanoo.

Samana päivänä järjestetään myös mäkiautokisa, johon voivat tänä vuonna osallistua myös aikuiset.

#
Fingerpori