maanantai 5.12.2022 | 15:50
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tuuli riepotteli Evankeliumijuhlan telttoja Kalajoella – järjestäjät saivat tilanteen hallintaan ja teltat pysymään maassa

Pe 29.6.2018 klo 13:54 | päivitetty pe 14:25

Hanna Rautio

Kalajoen Evankeliumijuhlan järjestäjät joutuivat perjantaiaamuna luonnonvoimien koettelemaksi, kun voimakas pohjoistuuli riepotteli Hiekkasärkillä tapahtuman telttoja juhla-alueella Event Parkin läheisyydessä.

– Olemme iloisia ja kiitollisia siitä, että aurinko paistaa, mutta tuulen voima on aiheuttanut vähän haasteita, Evankeliumijuhlan projektipäällikkö Lasse Nikkarikoski kertoo.

Nikkarikosken mukaan järjestäjät muuttivat suunnitelmia tuulen vuoksi ja purkivat jotain pienempiä telttoja kokonaan pois ja siirsivät joitain telttoja Event Parkin sisälle.

– Pelastusviranomainen kävi tunti sitten katsomassa tilanteen ja kaikki on nyt ok, Nikkarikoski kertoi yhden aikaan perjantai-iltapäivänä.

Järjestäjät odottavat tuulen hieman laantuvan tämän päivän ja lauantain aikana ja sunnuntaiksi on jo luvassa leppoisampaa keliä.

Evankeliumijuhla alkaa virallisesti perjantaina iltakuudelta ja päättyy sunnuntaina iltapäivällä.

Päivystävä palomestari Harri Pyyhtiä Jokilaaksojen pelastuslaitokselta kertoo, että kova tuuli ei ole vielä aiheuttanut tehtäviä heidän toiminta-alueellaan. Isompien kesätapahtumien järjestelyt poikivat pelastuslaitokselle tarkastuskäyntejä ja pienempien tapahtumien pelastussuunnitelmat toimitetaan viranomaisille lähinnä tiedoksi.

#