maanantai 5.12.2022 | 17:42
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Sievissä oli liki 700 taloutta ilman sähköjä – katkoja myös esimerkiksi Kalajoella, Kokkolassa ja Kannuksessa

Pe 29.6.2018 klo 07:28 | päivitetty pe 14:58

Hanna Rautio

Sievissä on ollut perjantaiaamuna 685 taloutta ilman sähköjä. Hieman ennen kello 8:aa sähköttömiä talouksia oli enää 66.

Kalajoella sähköttömien talouksien määrä oli aamuseitsemän aikaan 171, kun pahimmillaan sähköittä oli 444 taloutta.

Kokkolassa kuluneen vuorokauden aikana sähköt on ollut poikki enimmillään 275 taloudesta. Perjantaiaamuun mennessä sähköttömiä talouksia oli vielä 75, mutta sähkökatkojen määrä vaihteli aamupäivän aikana jonkin verran.

Kannuksessa ilman sähköjä on ollut 249 taloutta ja aamulla sähköt puuttuivat 44 taloudesta. Myös Alavieskassa on ollut katkoja aamun aikana.

Sievin ja Kokkolan katkot ovat olleet Korpelan Voiman alueella ja pohjoisempana katkot ovat olleet Herrforsin asiakkailla.

– Katkot johtuivat sähkölinjoille kaatuneista puista Lohtajalla ja Sievin asemalla. Isoista vika-alueista ei ole ollut kyse. Nyt enää toinen vika korjaamatta, verkostoinsinööri Ari Koskinen Korpelan Voimasta kertoi hieman ennen yhdeksää perjantaiaamuna.

Viat alkoivat seitsemän aikaan aamulla ja Koskisen mukaan näyttää siltä, että kova tuuli jatkuu noin puoleen päivään, jonka aikana vikoja voi vielä ilmaantua.

Puolen päivän aikaan perjantaina lisää katkoja oli tullut sekä Oulaisiin että Perhoon. Aamun katkoista johtuen vain Sievissä oli edelleen parikymmentä taloutta ilman sähköjä hieman ennen kello 13:a.

Kello 15 mennessä kaikki aamun sähkökatkot oli korjattu Keski-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaan eteläosissa.

Muualla Suomessa suurimmat katkot olivat aamulla Kangasalla, jossa sähköt olivat poikki jopa 1700 taloudesta.

Torstain ja perjantain välisenä yönä on tuullut voimakkaasti. Tuuli jatkuu kovana perjantain ajan ja kaikissa pohjalaismaakunnissa varoitetaan voimakkaasta pohjoistuulesta, joka voi olla puuskissa jopa 15 metriä sekunnissa.

Perämeren eteläosassa varoitetaan aamusta alkaen kovasta pohjoistuulesta. Puuskissa tuuli voi puhaltaa merelläkin 15 m/s.

Myös kohtalaisesta aallokosta varoitetaan, aallonkorkeus voi Ilmatieteen laitoksen mukaan ylittää 2,5 metriä, mikä saattaa olla vaarallista huviveneille ja pienille aluksille.

//täydennetty 29.6.2018 klo 8.53 Korpelan Voiman edustajan kommenteilla, tilanne päivitetty kello 12.50 ja kello 14.58//

#