sunnuntai 31.5.2020 | 12:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vierasvenesatama, tyrskymajoja, majakkaravintola... – Kalajoen Marinasta tavoitellaan Hiekkasärkkien matkailukeskuksen uutta vetovoimaista kohtaamispaikkaa

To 14.6.2018 klo 10:00 | päivitetty to 11:17

Sari Passoja

Hiekkasärkkien matkailukeskuksen läheisyyteen, Keskuskarin tuntumaan, rakentuvan Kalajoen Marinan kehittäminen on hyvässä vauhdissa. Kehitysyhtiö Kalajoen Hiekkasärkät Oy:n toimitusjohtaja Janne Anttila kertoo, että alueesta on tavoitteena rakentaa merellinen olohuone, jossa ovat saatavilla modernit veneilypalvelut, monipuoliset merelliset aktiviteetit ja tasokasta majoitusta paikallisine ravintoloineen. Marinasta tavoitellaan uutta vetovoimaista kohtaamismiljöötä matkailijoille, paikallisille ja tapahtumille.

- Tulevaisuudessa veneilijät haluavat luontokokemusten lisäksi palveluja ja elämyksellisyyttä. Tämä luo uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Kalajoen Marinan etuna on monipuoliset matkailupalvelut kävelyetäisyydellä omalta veneeltä. Matkailukeskus toimii ympäri vuoden, jolloin vierasvenesatama voidaan pitää avoinna pidempään.

Marinan kaava-alue sijoittuu meren äärelle kolmeen vyöhykkeeseen: Hotellikylä, Dyynikylä ja Keskuskariin sijoittuva Marina vierasvenesatamineen.

Vierasvenesatamasta on laadittu Meritaidon toimesta yleissuunnitelma ja palvelukonseptien kehittäminen on hyvässä vauhdissa. Sataman toteutuksesta ei ole vielä kaupungin päätöksiä, joten siltä osin aikataulu vielä tarkentuu. Sitä ennen, jo kuluvana vuonna, käynnistetään Marinan muiden alueiden kunnallistekniset työt ja tonttimyynti.

Toteuduttuaan kokonaisuus palvelee samanaikaisesti sekä maalla matkailevia että merenkävijöitä ja mahdollistaa paikallisen virkistyskäytön. Veneilijä rantautuu aktiviteettien, ravintoloiden, kylpylän ja hiekkarantojen, golfin ja upeiden ulkoilureittien äärelle. Lisäksi lähivesillä on lukuisia mielenkiintoisia käyntikohteita.

Anttila toteaa, että Kalajoen Marina nostaa toteuduttuaan matkailukeskuksen merellisen profiilin erittäin korkealle tasolle ja tuo uutta kapasiteettia lähes 2000 vuodepaikkaa.

– Kestävää kasvua ei voida saavuttaa ainoastaan vuodepaikkoja rakentamalla vaan tarvitaan palveluja ja sisältöjä, myös kansainväliseen kysyntään soveltuvia. Kalajoen matkailun kehittämisessä strateginen perusta on palveluiden monipuolistaminen, kansainvälistäminen ja ympärivuotistaminen. Kalajoen Marinan kehittäminen tukee näitä tavoitteita.

#