keskiviikko 19.12.2018 | 09:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Uusheräys järjestää kesäseurat Pyhäjoella

Kalajokilaakso+ | Ke 13.6.2018 klo 07:45 [päivitetty ke 15:58]

Emmi Tilvis

Pyhäjoella 27. - 29.7.2018 pidettävien Uusheräyksen Jumalan luona -kesäseurojen ohjelma on valmis. Seurat järjestetään Uusheräyksen ja Pyhäjoen seurakunnan yhteistyönä, ja tapahtumat keskittyvät Pyhäjoen kirkkoon ja ympäristöön. Paikalle odotetaan noin tuhatta vierasta.

Kesäseurojen alussa järjestetään lukion auditoriossa Mikä ihmeen Sana? -symposium, johon puhujavieraaksi on kutsuttu teologian tohtori Eero Junkkaala. Junkkaala on Suomen tunnetuimpia raamatunopettajia, ja hänen erityisalaansa on Raamatun arkeologia. Avajaisissa on mukana Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi. Illan konsertissa kuullaan musiikkia eri-ikäisiltä muusikoilta ja kuoroilta.

Kesäseurojen lauantaina raamattuopetusta ja seuroja on tarjolla koko päivän. Illalla järjestetään Jumalan kuva -majakkailta, jossa musiikkivastuussa ovat Uusheräyksen oma nuorten kuoro ja bändi Paljaat Jalat sekä pitkän pop-uran jälkeen hengelliseen musiikkiin keskittyvä Jippu. Sunnuntaina seurat päättyvät matkalaulumessuun ja lähetysjuhlaan.

Uusheräys on kirkossa toimiva herätysliike, joka järjestää seuroja ja muita tilaisuuksia ympäri Suomen. Uusheräyksen juuret ovat lestadiolaisuudessa. Koko historiansa ajan liikkeessä on pidetty tärkeänä lähetystyön tukemista, ja tänä päivänä toimitaan yhä enemmän myös maahanmuuttajatyössä Suomen rajojen sisäpuolella. Liikkeessä panostetaan myös lapsi- ja nuorisotyöhön. Uusheräyksen tärkeitä toimipaikkoja ovat Kalajoen Kristillinen Opisto ja Heinäkallion leirikoti Kangasalla.

#
Fingerpori