Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tekonurmikenttää tehdään parhaillaan

Kalajokilaakso+
Ti 12.6.2018 klo 12:55 [päivitetty ti 13:03]

Emmi Tilvis

Ylivieskan Safaripuiston tekonurmikentän rakentaminen on käynnistynyt viime viikolla. Urakan on määrä valmistua 25. kesäkuuta.

Ylivieskan kaupungilla on talousarviossa 180 000 euron määräraha nurmen vaihtoa varten. Kentän tekemisen kustannukset ylittävät talousarvion noin 70 000 eurolla.

– Saimme vain yhden tarjouksen, kun kilpailutimme kentän rakentamista. Tämä tarjous ylitti talousarvion määrärahan, kertoo Ylivieskan kuntatekniikan päällikkö Karoliina Mustonen.

Muovisen tekonurmen päälle levitetään pestyä hiekkaa ja kumirouhetta. Kentän ensimmäisenä käyttövuonna kumirouhetta pitää lisätä jatkuvasti, sillä rouhe painuu muovimattoon. Ylivieskan liikuntajohtajan Kati Hämäläinen-Myllymäen mukaan etenkin maalin edusta kuluu luonnollisesti enemmän.

Safaripuiston kentän käyttömahdollisuudet paranevat tekonurmen myötä. Hämäläinen-Myllymäen mukaan tekonurmikenttää pystytään käyttämään periaatteessa vaikka vuorokauden ympäri, kun taas aito nurmikenttä ei kestä yli kahdentoista tunnin rasitusta viikossa. Myös kentän käyttökausi pitenee merkittävästi.

Tekonurmikentän huoltoon kuuluu viikottainen harjaus.

Jalkapalloilijat ovat varanneet kenttää alustavasti aika paljon, mutta kenttä on myös muiden lajien käytössä.

– Esimerkiksi juoksijoille kenttä on loistava ja riskitön, koska se on pehmeämpi kuin aito nurmi, Hämäläinen-Myllymäki sanoo.

Pehmeämpi juoksualusta ennaltaehkäisee juoksuun liittyvää nivelrasitusta.

#
Fingerpori