keskiviikko 14.11.2018 | 19:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Silmätautien erikoissairaanhoito alkaa Kalajoella

Kalajokilaakso+ | To 7.6.2018 klo 01:00

Sari Passoja

Kalajoen kaupunki ja Coronaria ovat allekirjoittaneet 3.toukokuuta pilottisopimuksen silmätautien erikoissairaanhoidon polikliinisten lääkäripalveluiden ja päiväkirurgisten leikkauspalveluiden toteuttamisesta Kalajoen terveyskeskuksessa. Sen mukaisesti Coronaria käynnistää silmätautien toiminnan Kalajoella kesäkuun aikana ja palvelut tulevat laajentumaan asteittain. Ensimmäiset vastaanottopäivät ovat elokuussa.

Kalajoen erikoissairaanhoito koostuu silmätautien perustason erikoissairaanhoidon palveluista. Sisällöltään ja toteutukseltaan hoito vastaa yliopistosairaalassa annettua hoitoa ja palvelu toteutetaan julkisen terveydenhuollon hoitoon pääsyn kriteerien mukaisesti.

Kalajoen erikoissairaanhoidon vastaanottoon ja leikkauspalveluihin tarvitaan lähete työterveys-, terveyskeskus- tai yksityislääkäriltä, joka arvioi erikoissairaanhoidon tarpeen. Sen jälkeen ajan voi varata Kalajoen terveyskeskuksen ajanvarauksesta. Toiseen sairaalaan jo jonottavat voivat pyytää lähetteen siirtämistä Kalajoelle.

Kalajoen kaupungin asukas maksaa itse hoidosta käynti- tai päiväkirurgiamaksun. Lähetteen kautta järjestetyn erikoissairaanhoidon kustannukset ohjataan kotipaikkakunnan maksettavaksi. Kela korvaa matkakustannukset lähimmän hoitopaikan mukaan.

#
Fingerpori