maanantai 5.12.2022 | 17:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoella vieraillut Petteri Orpo korosti työn tärkeyttä

Ke 28.3.2018 klo 13:50

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo vieraili Kalajoella tänään keskiviikkona pikaisesti kolmen päivän maakuntakiertueellaan.

– Halusin tulla pois pääkaupunkiseudun kuplasta kuuntelemaan mitä väki maakunnassa ajattelee, hän totesi.

Orpo kertoi positiivisia uutisia työpaikka- ja elinkeinoelämän tiimoilta todeten talouden kasvavan ja ihmisten pääsevän töihin entistä paremmin. Hän korosti, että työtä pitää tukea, sillä veroja nostamalla maailma ei parane.

– Tuoreen tiedon mukaan aktiivimallilla on ollut vaikutusta, sillä noin puolet työttömistä on aktivoitunut. Myös pitkäaikais- ja nuorisotyöttömyys ovat vähentyneet.

Sote-uudistus oli toinen Orpon esille nostamansa asia ja se kiinnosti myös kalajokisia. Ministeriä tapaamaan tullut Eeva Räihälä pohti, että miten vanhempi ihminen pärjää soten kanssa ja tuleeko siitä ylipäänsä mitään.

– Uudistusta on jahkattu kymmenen vuotta ja nyt se pitää saada maaliin. Täydellistä siitä ei saa, mutta toimiva siitä pitää silti tulla, Orpo korosti.

Orpon mukaan sote-uudistus on välttämätön, jotta voidaan turvata välttämättömät palvelut, jotka nykyisellään eivät toimi kunnolla: esimerkiksi terveyskeskuksiin ei pääse ja lääkäreitä ei saada tarpeeksi. Sotelle tarvitaan myös hallintomalli.

- Olen varma, että tästä tulee hyvä, kun sitten ei tarvitse enää jonottaa. Jonoissa ei tietääkseni kukaan ole parantunut. Valinnanvapauden myötä teistä jokainen saa jatkossa valita, että meneekö tuttuun terveyskeskukseen vai yksityiselle puolelle.

#