tiistai 19.10.2021 | 10:45
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rahjan Konikarvoon esitetään lisää laituria purjeveneille

Ti 19.12.2017 klo 00:00 | päivitetty ti 12:52
Keskuskarin satama ja sen suu on mataloitunut niin, että viimeisetkin purjeveneet joutuvat ilmeisesti ensi kesänä siirtymään sieltä pois. Lähin purjeveneille soveltuva satama olisi Rahjan Konikarvon kalasatama, missä kaikki satamapaikat ovat kuitenkin varattuina.

Jouko Arvo jätti valtuuston kokouksessa viiden valtuutetun allekirjoittaman aloitteen kelluvan tai kiinteän laiturirakennelman toteuttamiseksi Konikarvoon läntiselle aallonmurtajalle. Tämän hetken arvion mukaan ensi keväänä Konikarvoon tarvittaisiin 7–10 uutta purjevenepaikkaa. Sinne tarvittaisiin myös septitankkien tyhjennyspiste, jollainen satamasta tällä hetkellä puuttuu.

Aloitteessa todetaan, että Hiekkasärkkien Marina-hankkeen myötä purjeveneiden laituriongelma on poistumassa, mutta hankkeen toteutumista ei pidä jäädä odottamaan. Kalajoen vierasvenepaikkatilanne on kaupungin matkailuimagon kannalta heikko, sillä Keskuskarin vierasvenepaikkoja voivat hyödyntää vain moottoriveneet eikä Konikarvossa ole yhtään vierasveneille merkittyä satamapaikkaa.

#