Haapajärvinen Inka Tiitto hurmasi Amerikan Talent -kilpailussa

Haapajärvinen tuulitunnelilentäjä Inka Tiitto hurmasi tuomarit America's Got Talent -kilpailussa -kilpailussa keskiviikkona ja selvisi liput liehuen jatkoon.

Viisi vuotta tuulitunnelilentämistä harrastanut Tiitto voitti tuulitunnelilentämisen maailmanmestaruuden Prahassa lokakuun lopussa vuonna 2015 järjestetyissä MM-kisoissa.

Tiitto hehkuttaa jatkoon pääsemistään Instagram-tilillään kuvalla, jossa hän seisoo lavalla tuomariston edessä. Koska kuvassa ei näy itse esiintymistä tuulitunnelissa, Tiitto vitsailee, että näyttää kuin hän pyrkisi kisaan laulajana.

Amerikan Talent-kisaa on esitetty Yhdysvalloissa NBC-kanavalla vuodesta 2006 lähtien. Ohjelma kerää edelleen yli 10 miljoonaa tv-katsojaa. Meneillään olevalla 12. kaudella kilpailun tuomareina ovat Simon Cowell, Spice Girlsistä tunnettu Mel B, huippumalli Heidi Klum sekä Howie Mandel.

Inka Tiitto on harrastanut tuulitunnelilentämistä viisi vuotta. Hän on voittanut lajissa maailmanmestaruuden. Tiitto on kehittänyt lajia tanssillisempaan suuntaan, mikä näkyy hänen esityksissään.

Tuulitunnellissa ilmavirran nopeus voi olla jopa 300 kh/h eli lentokokemus vastaa vapaapudotusta lentokoneesta.

Yle Uutisten keväällä tehdyssä jutussa nähtiin maistiainen, miltä Inka Tiiton tanssi tuulitunnelissa näyttää.

Tiitto kertoi keväällä Yle Uutisten haastattelussa, että tämä vuosi on ollut hänen urallaan käänteentekevä. Amerikan Talent-kisaan osallistumisen lisäksi hän esiintyi muun muassa norjalaisen elektroduo Stargaten, Pinkin ja Sian Waterfall-musiikkivideolla.

Lähde: Yle >>

Kommentit

Uutisella ei ole vielä yhtään kommentteja
Kommentoidaksesi ole hyvä ja
kirjaudu sisään