Perheelle matkailuvaunu kesämökin sijaan

Matkailuvaunu on mahdollistanut Pettersson-Nuotion perheelle monenlaisia seikkailuja.
Matkailuvaunu on mahdollistanut Pettersson-Nuotion perheelle monenlaisia seikkailuja. Kuva:

MAINOS - BEST CARAVAN - 

Seistenhenkinen Pettersson-Nuotion perhe osti oman matkailuvaununsa vuosi sitten maaliskuussa. Perhe oli miettinyt kesämökin ostamista, mutta päätyi lopulta käytetyn matkailuvaunun ostamiseen. Miten päätös syntyi, ja millaisia seikkailuja vaunu on mahdollistanut?  

 

Matkailuvaunu vai kesämökki?

 

Ennenmatkailuvaunun ostoa perhe pohti oman kesämökin ostoa. He kävivät katsomassa useampia mökkejä, mutta totesivat, että mökin ylläpitämiseen ei yksinkertaisesti ole aikaa eikä liioin rahaakaan.

Omakotitalossa eläminen viiden lapsen ja koiran kanssa vaatii omat veronsa. Perhe ei kaivannut yhtään enempää kukkapenkkien hoitoa, nurmikon leikkuuta tai rännien putsausta. Kun ajatus liikkuvasta kesämökistä heräsi, ei mennyt kauaakaan, kun oma matkailuvaunu löytyi pihasta.

 

Tilaihme seikkailujen mahdollistajana

 

Kolme vuotta aiemmin perhe kiersi Italiassa vuokratulla matkailuautolla turkoosinsinisten vesien ja vehreiden oliivipuiden keskellä. Reissusta jäi mieleen seikkailumieli ja eritysesti vapaus tulla ja mennä omaan tahtiin. Italian matkan jälkeen perhe on kasvanut ja parhaaksi vaihtoehdoksi muodostui isolla perheautolla vedettävä matkailuvaunu. Matkailuvaunun ja auton yhdistelmä takaavat, että matkoille mahtuu mukaan kaikki tarvittavat harrastusvälineet ja muut tavarat.

 

Ensimmäisen vuoden aikana perhe on käynyt vaunulla muun muassa retkelläTeijon Kansallispuistossa ja pidemmällä matkallaEuroopassa. Vaunu on myös muuntunut niinetätyöpisteeksi kuinpikkujoulujen viettopaikaksi.

 

 

 

Matkailuvaunu tuo vapauttaa helposti ja edullisesti

 

Matkailuvaunu on tuonut vapautta monella tapaa. Yöpyminen isolla porukalla on edullista verrattuna esimerkiksi hotelleihin. Leirintäalueet maksavat yleensä muutamia kymmeniä euroja. Hotellihuoneita isomman perheen pitäisi yleensä varata useampi, jolloin hintaa kertyisi paljon eikä koko perhe voisi nukkua samassa huoneessa. Perheen matkailuvaunu on myös talviasuttava, joten reissuun voi lähteä mihin vuodenaikaan vain.

 

Isommissa kaupungeissa ei yleensä voi liikkua matkailuautolla tai vaunulla, tai ainakin liikkuminen on hankalaa. Vaunu mahdollistaa sen, että matkailuvaunun voi jättää parkkiin leirintäalueelle ja jatkaa pelkällä vetoautolla kaupunkikohteisiin. Yhdistelmä mahdollistaa myös sen, että toinen puoli perheestä voi jäädä leirintäalueelle vaunuun ja toinen lähteä tutustumaan alueen muihin kohteisiin.

 

 

 

Parhaimmillaan elämä karavaanarina on vapautta ja perheen kanssa yhdessäoloa ja kokemista. Pettersson-Nuotion perheen seikkailuja matkailuvaunulla niin Best Caravan Instagram-tilillä kuinBest Caravanin blogissa.

 

Matkailuautolla tai -vaunulla voit helposti lähteä itsesi näköiselle lomalle. Jos et ole vielä kokeillut matkailuautoilua, voit kokeilla harrastusta esimerkiksi vuokraamalla matkailuauton viikoksi tai pariksi. Mikäli oma matkailuajoneuvo kiinnostaa, tutustu Best Caravanin tarjoamiin matkakoteihin sekä erilaisiin tapoihin hankkia matkailuajoneuvo, kuten matkailuauton leasingiin

Katso millaisen ajokortin tarvitset matkailuautolla ajamiseen