MAINOS

Kilpailuta kulutusluotto ja nauti edullisesta korosta


MAINOS - 

Kulutusluoton ottamista tulee aina harkita tarkkaan, jotta sen kuluista selviää varmasti ajallaan. Vastuullisesti käytettynä kulutusluotto voi kuitenkin auttaa toteuttamaan monia pieniä ja isompiakin unelmia. Esimerkiksi uusi moottorivene, laadukas keittiöremontti tai pitkään haaveissa siintänyt kesämökki on mahdollista rahoittaa kulutusluotolla kohtuullisin kustannuksin – monesti jopa luottokorttia tai kauppojen tarjoamia osamaksuja edullisemmin.

Kuluvan vuoden syyskuun loppuun asti on voimassa väliaikainen kulutusluottojen korkokatto, jonka aikana lainasta voidaan periä korkeimmillaan 10 prosentin korko. Lakimuutos ei kuitenkaan koske osamaksuja ja luottokortteja, joten vakuudeton kulutusluotto voi olla huomattavasti näitä edullisempi vaihtoehto hankintojen rahoittamiseen. 

Kaikki netistä löytyvät lainatuotteet eivät ole yhtä edullisia, sillä korot vaihtelevat suurestikin eri rahoituslaitosten välillä. Lisäksi lainan korko voi nousta yli 10 prosenttiin korkokaton voimassaolon päätyttyä, mikäli sopimukseen on kirjattu tätä korkeampi lukema. Kulutusluottojen kilpailuttaminen on siis ensisijaisen tärkeää pysyvästi edullisen luottoratkaisun löytämiseksi. Lainasummasta riippuen kilpailutus voi säästää satoja tai jopa tuhansia euroja lainan takaisinmaksuaikana.

Vertailu auttaa löytämään edullisimman kulutusluoton

VertaaEnsin.fi on taloustuotteiden vertailuun keskittynyt sivusto, jonka kautta voit kilpailuttaa lainojen lisäksi sähkösopimukset, puhelinliittymät ja osakesäästötilit. Suurin taloudellinen hyöty on kuitenkin saavutettavissa juuri lainojen puolelta, sillä vain parin prosenttiyksikön muutos todellisessa vuosikorossa voi vaikuttaa lainan loppuhintaan sadoilla euroilla. Kun korkojen välillä on tätäkin suurempi ero, puhutaan isompien lainasummien kohdalla helposti tuhansista euroista.

Kulutusluoton korkoon vaikuttaa laina-ajan ja -summan lisäksi hakijan arvioitu takaisinmaksukyky. Koska maksukyvyn arviointikriteerit vaihtelevat pankista toiseen, voi jostain löytyä kulutusluotto 6 prosentin korolla, kun taas toisaalla vastaava laina myönnettäisiin samalle hakijalle 12 prosentin korolla.

Korkojen vertailu omatoimisesti  on pitkä ja raskas prosessi, sillä henkilökohtaisen koron saa selville vasta lainahakemuksen yhteydessä. Kymmenien lainahakemusten täyttämisen sijaan kannattaakin käyttää vertailupalvelua, jonka avulla useiden rahoituslaitosten tarjoukset saa näkyviin vain yhdellä lainahakemuksella

Saatavilla yli 20 pankin lainatarjoukset

Kun haet lainaa VertaaEnsin.fi-sivuston kautta, lainahakemuksesi välitetään jopa 23 eri rahoituslaitokselle. Näin saat kattavan kuvan siitä, millaisella korolla sinulle voidaan myöntää kulutusluottoa. Löydät myös helposti edullisimman tarjouksen, sillä saamasi tarjoukset esitellään aina koron mukaisessa järjestyksessä halvimmasta kalleimpaan.

Nimelliskoron lisäksi näet jokaisen tarjouksen avausmaksun, tilinhoitomaksun ja todellisen vuosikoron. Myös kunkin lainan takaisinmaksettava summa on näkyvillä, joten prosenttien lisäksi voit vertailla kustannuksia kätevästi euroissa. Näin näet konkreettisesti, kuinka paljon voit säästää valitsemalla edullisimman lainan.

Lainojen vertailu on hakijalle täysin ilmaista, eikä hakemuksen tekeminen sido ottamaan lainaa. Et siis ikinä joudu sitoutumaan huonoon lainatarjoukseen, vaan voit rauhassa punnita saamiasi tarjouksia ja tehdä sitten harkitun päätöksen kulutusluoton ottamisen suhteen. Jos päätät hyväksyä jonkin tarjouksista, voit siirtyä helposti lainantarjoajan sivuille allekirjoittamaan sopimuksen pankkitunnuksillasi. 

Muista sovittaa laina kuukausibudjettiin

Kulutusluottoa haettaessa on tärkeää varmistaa, että lainan takaisinmaksu onnistuu varmasti ajallaan. Vastuulliseen taloudenhoitooon luotto sopii parhaiten silloin, kun asumisen, ruokakulujen ja lainan kuukausierän jälkeen jää vielä riittävästi pelivaraa mahdollisten yllättävien kustannusten kattamiseen.

Lainan takaisinmaksuajan suhteen kannattaa myös olla tarkkana, sillä jokainen lisäkuukausi pidentää aikaa, jolta korkokulut juoksevat. Onneksi kuluttajansuojalaki on kuitenkin tässä hyvin kuluttajan puolella, sillä kulutusluotto on aina mahdollista maksaa takaisin etukäteen ilman ylimääräisiä kustannuksia.

Jos olet miettinyt kulutusluoton käyttökohteen valmiiksi ja varmistanut luoton sopivan budjettiisi, aloita vaihtoehtojen vertailu VertaaEnsin.fi-palvelussa. Nopean ja ilmaisen lainavertailun avulla löydät matalimman koron helposti vain minuuteissa. 


VertaaEnsin.fi auttaa suomalaisia taloustuotteiden valinnassa tarjoamalla puolueettoman ja laajan vertailun usealle taloustuotteelle. Lisäksi sivustolta löytyy kattavasti ajankohtaista tietoa ja vinkkejä oman talouden hallintaan. Ilmaisen vertailupalvelun avulla kuluttaja säästää aikaa ja rahaa esimerkiksi edullisimpien rahoitustuotteiden, sähkösopimusten ja puhelinliittymien löytämisessä.