MAINOS

Oletko ostamassa uutta tai käytettyä autoa vuonna 2021? Lue 4 vinkkiä auton rahoittamiseen

MAINOS -

Moni pohtii keväällä auton vaihtamista uuteen tai kesäauton ostamista kotimaan matkailua varten. Lue Sortterin kootut vinkit auton rahoittamiseen, ja mitä autoilijan kannattaa tietää vuonna 2021.

Käytettyjen autojen myynti on ollut vilkasta viime vuosina. Autojen ensirekisteröinnit ovat olleet laskussa, mutta joulukuussa 2020 voimaan astuneen romutuspalkkion uskotaan elvyttävän uusien autojen kauppaa.

Lue Sortterin markkinointijohtaja Lauri Miettisen vinkkejä, kuinka tavallinen kuluttaja saa edullisen autorahoituksen ja säästää lainakustannuksissa lisävarustelun arvosta rahaa.

1.Vertaile rahoitusvaihtoehdot ennakkoon

Vertailu kannattaa niin automerkkien, -mallien kuin rahoituksenkin osalta.

Suomalaisten suosituimmat automerkit ovat usein olleet Toyota, Volkswagen ja Skoda, joiden valikoimasta löytyy varmasti moneen eri käyttötarkoitukseen sopivia henkilöautoja. Lisäksi sähköautot ja hybridit näyttävät myös kasvattavan suosiotaan autoilijoiden keskuudessa.

Ennen autokaupoille siirtymistä kannattaa kuitenkin selvittää eri autorahoituksen vaihtoehtoja. Näin sopivan auton löydyttyä kaupat eivät jää kiinni rahoituksesta.

Autokuumeen ollessa suurimmillaan ei kuitenkaan kannata ottaa ensimmäistä lainatarjousta. Autolainoja on hyvä kartoittaa etukäteen joko itse tai käyttämällä esimerkiksi kotimaisen Sortterin ilmaista vertailupalvelua, sillä lainatarjouksissa on paljon eroja.

– Edullisimman ja kalleimman autolainan erossa voi olla useiden tuhansien eurojen ero, joten ei ole aivan sama, että minkä autorahoituksen valitsee, Miettinen kertoo.

Kilpailuta paitsi autot myös autorahoitukset – ja säästä jopa tuhansia euroja.

2. Autolaina ei aina vaadi vakuuksia

Autolainaa on mahdollista nostaa jopa 60 000 euroa ilman vakuuksia tai takaajia. Kuluttaja voi rahoittaa autolainalla uuden auton ostamista autoliikkeestä tai ostaa käytetyn auton suoraan yksityiseltä myyjältä.

Autolaina mahdollistaa myös henkilöauton tuomisen esimerkiksi Ruotsista tai Saksasta uutena tai käytettynä.

– Jos miettii Suomen suosituinta automallia Toyota Corollaa, niin vuoden 2020 hybridin saa uutena hintaan 27 000 euroa ja käytettynä vuoden 2009 malli maksaa keskimäärin 7 900 euroa. Hinnoissa on toki eroja, mutta jokainen löytää varmasti tarpeisiinsa sopivan auton, Miettinen sanoo.

Autolaina on joustava tapa rahoittaa henkilöauton, pakettiauton tai jopa matkailuauton kustannukset. Sinun ei tarvitse miettiä autorahoituksen viimeistä suurempaa erää eli jäännöserää. Näin auto on kokonaan sinun omistuksessasi.

3.  Hyödynnä romutuspalkkio

Joulukuussa 2020 astui voimaan käytettyjen autojen romutuspalkkio. Romutuspalkkion avulla hallitus pyrkii kannustamaan uuden auton ostamista hyvittämällä yli 10 vuotta vanhasta romutetusta autosta 2 000 euroa.

Kuluttajan kannalta onkin nyt mitä otollisin aika hankkia uusi ja vähäpäästöisempi auto hyödyntämällä romutuspalkkio. Lisäksi täyssähköauton hankintaan voi saada yhteensä jopa 4 500 euron romutuspalkkion.

– Olen itsekin pohtinut uuden auton hankkimista. Ajettavuus on yksi tärkein kriteeri sekä auton luotettavuus Suomen sääolosuhteissa. Lisäksi polttoaineen kulutus sekä päästöjen vähentäminen ovat saaneet minut harkitsemaan vahvasti hybridiä tai täyssähköautoa, Miettinen sanoo.

4. Hanki lainallesi parhaan koron takuu

Autolainan kilpailuttaminen tapahtuu helposti kotimaisen Sortterin ilmaisen vertailupalvelun avulla.

Täytät vain yhden lainahakemuksen Sortterin verkkopalvelussa ja saat heti monta pankkien tekemää lainatarjousta, joita vertailla. Kun löydät itsellesi sopivimman tarjouksen, voit hyväksyä lainasopimuksen tunnistautumalla verkkopankissa. Pankki maksaa autolainan tilillesi heti – jopa samana päivänä.

Sortter lupaa parhaan koron takuun autolainoille. Käytännössä lupaus tarkoittaa sitä, että mikäli löydät lainan edullisemmin kumppaneiltamme toista kautta myöhemmin, Sortter hyvittää sinulle lainojen hintaerotuksen parhaan koron takuun mukaisesti.

– Yhtenä Suomen kattavimmista lainojen kilpailutuspalveluista teemme jatkuvasti töitä löytääksemme sinulle parhaat lainatarjoukset. Olemme luottavaisia, että löydämme edulliset lainatarjoukset yhteistyökumppaneiltamme. Ja myös takaamme sen, Miettinen sanoo.

Tutustu autolainaan ja jätä autolainahakemus.