MAINOS

Pikalainalla apua taloudenhallintaan

MAINOS -

Rahaa ei ikinä ole silloin, kun sitä eniten tarvitsisi. Vaikka kuinka suunnittelisimme rahankäyttöämme, yllätyksiä tulee. Yllättävät menot, kuten autoremontti tai vaikkapa jonkin kodinkoneen vaihtaminen tuntuvat aina tulevan pahimpaan saumaan.

Yllättäviä rahareikiä tulee, ja meidän pitää pystyä reagoimaan niihin. Yleensä meillä on jonkinlainen puskurirahasto, mutta se hupenee nopeasti vaikkapa moottorivikaisen auton huoltoon. Talous onkin helppo ajaa ahdinkoon nopeasti, sillä laskujen ja lainojen eräpäivät eivät odota. Eräpäiviä voi toki neuvotella, mutta jossain vaiheessa talouden kantokyky ei yksinkertaisesti kestä, mikäli tilanne kestää pitkään.

Meillä on tähän ikuisuusongelmaan ratkaisu. Hae pikalainaa, uudelleen järjestele taloutesi ja säästä näin puskurirahastosi. Lue tämä artikkeli ja kerromme sinulle, kuinka saat pikalainalla apua taloutesi hallintaan.

Mitä pikalainalla voi tehdä?

Mitä pikalaina voi tehdä? Itse asiassa paljonkin! Pikalainan voi käyttää juuri siihen tarkoitukseen, mikä itsestä tuntuu tärkeältä tai mielekkäältä. Pikalaina voi olla suuri tai pieni ja sen käyttötarkoitus voi vaihdella suurestikin. Kuten kaikissa vakuudettomissa luotoissa, myös pikalainassa lainan käyttäminen on lainanottaja vastuulla, eikä pankkia tai rahoituslaitosta kiinnosta lainan todellinen käyttötarkoitus.

Pikalaina mahdollistaa kuitenkin paljon hyviä asioita. Erääntyvien luottojen ja lainojen maksaminen suhteellisen matalakorkoisella pikalainalla voi kannattaa, sillä tällöin lainat eivät eräänny ja pikalainalla saa pidennettyä maksuaikoja. Vakuudettomat luotot, eivät vaadi minkäänlaista reaalivakuutta ja ne myönnetään ihmisen maksukyvyn perusteella. Pikalaina onkin hyvä keino rahoittaa elämää silloin, kun lainanottaja on vastuullinen ja muistaa maksaa lainan myös tehokkaasti pois.

Mutta mistä lainaa saa? Kuinka saada pikalaina nopeasti? Lue seuraava kappale ja opi.

Mistä saada lainaa nopeasti?

Lainat, myös vakuudettomat kulutusluotot, on helppo hakea netistä. Mene jollekin netin lainavertailusivustolle, anna tarvittavat tiedot ja vastaanota lainatarjoukset nopeasti. Käytännössä lainan hakeminen vaatii sen, että tiedät, paljonko lainaa haluat ja kuinka pitkän maksuajan lainallesi haluaisit. Suhteuta haluttu lainasumma ja tuleva kuukausilyhennys tuloihisi ja laske järkevä takaisinmaksuaika tämän perusteella. Vakuudettoman luoton takaisinmaksuaika on yleensä 1-15 vuotta, mutta mitä lyhyempi maksuaika, sitä alemmat ovat myös lainan kokonaiskustannukset.

Summan ja takaisinmaksuajan lisäksi hakemus kysyy tulotietojasi, henkilötietojasi ja joitain muita tarvittavia tietoja. Näitä tietoja käytetään riskiarvion tekemiseen ja pankki tai rahoituslaitos voi kieltäytyä lainan myöntämisestä, mikäli se on heille liian riskaabelia.

Pankit ja rahoituslaitokset saavat antamasi tiedot ja toimittavat sinulle lainatarjouksensa. Yleensä tarjoukset saa nopeasti, mutta kuitenkin korkeintaan 24:n tunnin aikana. Lainan saamiseen vaikuttaa lainanottajan maksukyky, eli se millaiset tulot lainanottajalla on ja onko hänellä puhtaat luottotiedot. Lainan saamisen vaatimuksia ovatkin luottotietojen lisäksi säännölliset tulot, asuinpaikka Suomessa ja täysi-ikäisyys.

Lainojen hakeminen ja samalla kilpailuttaminen jotain netin kilpailutussivustoa käyttämällä ei maksa mitään. Hakemus ei myöskään sido mihinkään, joten voit hakea lainaa huvin vuoksi ja katsoa minkälaisen vastauksen hakemukseesi saat. Mikäli et yksin saa riittävän suurta lainaa tai minkäänlaista lainaa, voit hakea sitä uudelleen rinnakkaishakijan kanssa. Rinnakkaishakija pienentää pankin riskiä ja parantaa mahdollisuuksiasi saada hyväkorkoinen laina.

Mutta miten hyödyntää vakuudeton luotto? Onko lainan ottamisessa enemmän riskejä, kuin siitä on hyötyä? Lue seuraava kappale ja opi!

Miksi hoitaa talous kuntoon lainalla?

Kuten jo totesimme, vakuudettoman luoton voi hyödyntää hyvin monella tavalla. Vakuudeton luotto kannattaa kuitenkin ottaa ainoastaan silloin, kun vakuuksia ei ole ja et ole oikeutettu vakuudelliseen luottoon. Vakuudellinen luotto on aina halvempi kuin vakuudeton, joten vakuudeton on oikeastaan vasta viimeinen vaihtoehto.

Vakuudettomassa lainassa on se riski, että jos sitä ei hoida kunnolla, nousevat sen korot melko nopeasti melko korkeaksi. Mikäli lainan kuitenkin hoitaa, ja sitä maksaa säännöllisesti takaisin, ei suurtakaan riskiä ole.

Talous kannattaa hoitaa kuntoon lainalla, sillä tällä hetkellä vakuudettomien luottojen korot ovat alhaalla. Voit siis maksaa kalliit luottokorttilainat ja osamaksut pois ja ikään kuin vaihtaa lainat edullisempaan pikalainaan. Laskujen ja luottojen ei kannata antaa erääntyä, sillä pahimmillaan ne voivat joutua ulosottoon. Ole siis proaktiivinen lainojen ja taloutesi hoidossa. Tee järkeviä päätöksiä ja mikäli talous kaipaa boostia, voit ottaa pikalainan. Muista kuitenkin hoitaa se vastuullisesti ja kilpailuta lainat aina ennen niiden ottamista.