MAINOS

Tuliko jälleen sähkölasku? – Tee vertailu yhtiöistä, saatat säästää selvästi seuraavassa

MAINOS -

Sähkölasku tulee säännöllisesti, ja usein maksettava summa turhauttaa. Onko pakko aina maksaa näin paljon? Moni voi ajatella, että sähkölaskun suuruuteen voi vaikuttaa vain sammuttamalla valot aiemmin ja jättämättä muutaman saunaillan väliin.

Tällainen ajatusmalli on kuitenkin virheellinen.

Sähkönsiirrosta sinun on pakko maksaa paikalliselle toimijalle, jonka verkkoon kuulut, mutta itse sähkön toimittajan voit valita oman mielesi mukaan. Näiden sähköä myyvien yhtiöiden kuluttajahinnat vaihtelevat paljon. Olisko nyt aika selvittää onko sinun sähkösopimuksesi juuri sinulle edullisin?

Vertaaminen ja muutos halvempaan sähköyhtiöön voi siis aidosti säästää paljon.  

Jotta vertailu onnistuu, selvitys aloitetaan oman postinumerosi kautta. Asuinpaikan mukaan järjestelmämme selvittää alueellasi toimivat sähköyhtiöt sekä sähkönsiirtoyhtiöt. Selvityksessä kysytään sähköpostiakin, jotta voit palata selvitykseen tarvittaessa myöhemmin.

Selvitystä helpottaa, jos tiedät suurin piirtein sähkönkulutuksesi määrän. Jollet tiedä kulutusmäärää, niin asumistyyppi (omakotitalo, kerrostalo tai rivitalo) kertoo myös jo paljon kulutustasosta. Automaattinen laskuri arvioi kulutuksesi neliöiden, asujien lukumäärän ja saunaamistottumustesi perusteella.  

Ja jotta mahdollinen sähköyhtiön vaihtaminen onnistuisi mutkitta, on hyvä tiedostaa minkä tyyppinen sopimus sinulla on nyt: toistaiseksi voimassa oleva vaiko määräaikana (yleensä 12 tai 24 kk). Toistaiseksi voimassaolevan voit vaihtaa irtisanomisajan puitteissa, määräaikaisen sopimuksessa määrätyn ajan päätyttyä.

Onko sinulla halukkuutta ja/tai mahdollisuutta vaikuttaa olennaisesti sähkön kulutukseen tunti- tai päivätasolla? Jos voit vaikuttaa merkittävästi, markkinahintaan sidotun sähkösopimuksen tekeminen saattaa olla kannattavaa.

 

Kyselyyn vastaamisen jälkeen saat listan sähköyhtiöistä edullisemmasta lähtien. Saat arvion kuukausittaisesta sähkön käyttöön liittyvästä maksusta kunkin yrityksen kohdalla. Listauksesta näet myös millaista sähköä kuhunkin sopimustyyppiin kuuluu: paljonko on esimerkiksi uusiutuvaa energiaa (aurinko- tai tuulivoimaa). Samalla voit tehdä vihreän päätöksen ja vaihtaa nykyistä ekologisempaan sähköön.

Testaa itse ja yhdessä perheesi kanssa halvin sähkövaihtoehto - testi saattaa tuoda sinulle yllättäviä säästöjä, eikä testaaminen maksa sinulle mitään.